Χαρδαλιάς: «Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια» (vid)

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην Εύβοια, μετά τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες και  επιβεβαίωσε πως οι νεκροί είναι πέντε και οι αγνοούμενοι δύο. Τι είπε για το "112"!

Χαρδαλιάς: «Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι στην Εύβοια» (vid)

«Δυστυχώς χάσαμε πέντε συνανθρώπους μας κι άλλοι δύο αγνοούνται» ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300.

Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε.

Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν δεν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».