Ένσταση υπέβαλε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πόρου που «έδιωξαν» λόγω κορονοϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, μετά από καταγγελίες του Δημάρχου για πλημμελείς ελέγχους σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του κορoνοϊού.

Ένσταση υπέβαλε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πόρου που «έδιωξαν» λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, από το Αρχηγείο δόθηκε εντολή μετακίνησής του, ωστόσο ο αξιωματικός υπέβαλε ένσταση σήμερα, η οποία θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα. Τα κρούσματα στο νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασαν τα 30 και ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα σε ισχύ έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία και υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων στα νησιά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι στα νησιά για τήρηση των μέτρων κατά του κορoνοϊού. Συνολικά έχουν γίνει τις τελευταίες 24 ώρες 121 έλεγχοι. Ειδικότερα, στη Σύρο έγιναν πέντε έλεγχοι και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο καταστήματα για 15 μέρες και πρόστιμο 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, έγιναν 19 έλεγχοι στην Ιο, 17 στη Σαντορίνη, οκτώ στη Μύκονο, 18 στη Νάξο και 12 στην Τήνο. Στην Κέα, έπειτα από 14 ελέγχους επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, στην Πάρο, έπειτα από οκτώ ελέγχους πέντε πρόστιμα για τον ίδιο λόγο και αντιστοίχως στη Μήλο, ως αποτέλεσμα 20 ελέγχων τρία πρόστιμα.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη όπου από τις αρχές του μήνα έως και χθες έχουν καταγραφεί 204 κρούσματα. Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσαντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κατά την οποία εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθούν έκτακτα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή: kathimerini.gr