Εστιατόρια - Μπαρ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείνουν στις 11 το βράδυ!

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει την κυβέρνηση ένα βήμα πριν ανακοινώσει περιορισμό ωραρίου στην εστίαση. Το νέο ωράριο και έως πότε θα είναι σε εφαρμογή.

Εστιατόρια - Μπαρ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείνουν στις 11 το βράδυ!

Τα 152 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το Σάββατο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση η οποία φέρεται να προχωρά σε νέα μέτρα ήδη από αυτή την Δευτέρα. Έτσι μετά την ανακοίνωση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις εκκλησίες και την απαγόρευση των πανηγυριών, σειρά παίρνουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και γενικότερα ο χώρος της μαζικής εστίασης. Κύκλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν πληροφορήσει εκπροσώπους του κλάδου ότι πιθανότατα από την Δευτέρα θα ισχύει νέο ωράριο, 07:00 - 23:00.

Μέχρι πότε θα ισχύσει

Πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι το νέο ωράριο να ισχύσει έως και την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο όμως η επιδημιολογική πορεία θα δείξει εάν θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα. Ένα πρώτο "καμπανάκι" ήταν και η ακύρωση της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ρόδο το βράδυ της Παρασκευής.

Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο και κυρίως για τα μπαρ και τα κλαμπ που τα περισσότερα ανοίγουν μετά τα μεσάνυχτα. Όπως σημείωσαν ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι με την πτώση του τζίρου να είναι της τάξης του 50% στο σύνολο των καταστημάτων. Παράλληλα δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το πως θα εφαρμοστεί το μέτρο από την στιγμή που την ευθύνη για την τήρηση του θα την έχει η επιχείρηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αντίστοιχα μέτρα έχουν πάρει ήδη στην Ισπανία όπου η κυβέρνηση της Καταλονίας από τα Ιουλίου έχει απαγορεύσει την λειτουργία των κλαμπς και των μπαρ μετά τις 12 το βράδυ. Παράλληλα έχουν απαγορευθεί και τα υπαίθρια πάρτι υπό την απειλή προστίμου έως 15.000 ευρώ σε όσους συμμετέχουν σε αυτά.

πηγή: news247.gr