Λίβανος: Πληροφορίες για μια Ελληνίδα νεκρή και άλλες δυο ανάμεσα στους τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια Ελληνίδα είναι ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στην Βηρυτό και άλλες δυο, επίσης Ελληνίδες, είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Λίβανος: Πληροφορίες για μια Ελληνίδα νεκρή και άλλες δυο ανάμεσα στους τραυματίες

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με πληροφορίες μία Ελληνίδα φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι ακόμη δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.

Λίβανος: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Βηρυτό, 4.000 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Λίβανος: Τα βίντεο τη στιγμή των εκρήξεων στη Βηρυτό

Στον Λίβανο ο υφ. Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης

Η ελληνική βοήθεια στο Λίβανο περιλαμβάνει, κατ' αρχήν, την αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου στον τόπο της τραγωδίας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν τυχόν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, παρέχοντας στοιχεία επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λίβανο.

Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Πάνω από 2,7 τόνοι νιτρικού αμμωνίου εξερράγησαν

Τριήμερο εθνικό πένθος στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού το απόγευμα της Τρίτης, σε αποθήκη που φυλασσόταν εδώ και έξι χρόνια τεράστια ποσότητα νιτρικού αμμωνίου και άλλα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, που χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα αλλά και για την κατασκευή βομβών.

Από τις εκρήξεις έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι, περίπου 4.000 τραυματίστηκαν, απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς και όσων παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια, δεδομένου ότι το λιμάνι και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν, με τις υλικές ζημιές να εκτείνονται σε ακτίνα τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων.