Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαχρήστου - Την Πέμπτη η κηδεία του

Θλίψη έχει σκορπίσει στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Τάσου Παπαχρήστου σε ηλικία 63 ετών.

Πέθανε ο δημοσιογράφος  Τάσος Παπαχρήστου - Την Πέμπτη η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαχρήστου, σε ηλικία 63 ετών (γεννημένος στις 18 Μαΐου 1957), αφού είχε προσβληθεί από καρκίνο στο αίμα.

Δούλεψε για χρόνια στο "Έθνος" και υπήρξε γραφείο τύπου της Άρσης Βαρών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κάλυψε πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκάλυψε μεταξύ των άλλων το ντοπάρισμα του Μπεν Τζόνσον στη Σεούλ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε σφαιροβόλος στον Ηρακλή και οπαδός του "γηραιού". Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από τον "Φίλαθλο" και στη συνέχεια πήγε στο 'Έθνος" απ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

H ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

"Η αθλητική δημοσιογραφία και ο ΠΣΑΤ πενθούν το «χαμό» ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών. Ο Τάσος Παπαχρήστου «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα, σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού έκανε τα πρώτα βήματά του στον αθλητισμό, στράφηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο και υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τον «Φίλαθλο» και συνέχισε για πολλά χρόνια στο «Έθνος» από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Εργάστηκε επίσης στη «Goal News», ενώ υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και τα τελευταία χρόνια το αντίστοιχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με απόλυτη επιτυχία.

Ξεχώρισε για τις άρτιες δημοσιογραφικές του καλύψεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλα γεγονότα στίβου και βεβαίως στη μεγάλη του αγάπη, στην άρση βαρών και διακρινόταν για την επαγγελματική του πληρότητα, το ήθος, την ευγένεια και τη συναδελφικότητά του.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ τον αποχαιρετά με οδύνη και απευθύνει στους οικείους του τα πιο θερμά του συλλυπητήρια.

· Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στην Παλλήνη".

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του συναδέλφου Αναστάσιου (Τάσου) Παπαχρήστου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών.
Ο Τάσος Παπαχρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως αθλητικός συντάκτης από την εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ». Έχοντας αμείωτο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και έχοντας υπάρξει ο ίδιος αθλητής του στίβου στη γενέτειρά του, συνέχισε στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» την κάλυψη του ρεπορτάζ του κλασικού αθλητισμού και μετέπειτα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», έως τη συνταξιοδότησή του.
Απόλυτα καταρτισμένος στο αντικείμενό του, ο Τάσος Παπαχρήστου ασχολήθηκε με την κάλυψη και τον έγκυρο σχολιασμό αγώνων των περισσοτέρων αθλημάτων και μετείχε σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό για τη μετάδοση παγκοσμίων πρωταθλημάτων και Ολυμπιακών Αγώνων. Υπήρξε ένας ευγενής συνάδελφος που υπηρέτησε το λειτούργημά μας με ζήλο και συνέπεια, επιδεικνύοντας ήθος και συναδελφικότητα σε όλο του τον επαγγελματικό βίο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.