Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα στην Κακαβιά - Όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις (vid)

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και διαχείρισης κρίσεων μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες.

Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα σύνορα στην Κακαβιά - Όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις (vid)

Μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (04/08) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την πορεία του Covid-19 στη χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς,

  • παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου το όριο των 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, τόσο κατά την τέλεση του μυστηρίου όσο και στις μετέπειτα εκδηλώσεις.
  • απαγορεύεται, επίσης, από την Τετάρτη (05/08) η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς από τις 23:00 έως τις 07:00 προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των εισερχόμενων ατόμων ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχει εκεί μόνιμο κλιμάκιο του στρατού και του ΕΟΔΥ.
  • από τις 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται από την Αλβανία θα πρέπει να ακολουθεί 7ήμερη κατ' οίκον απομόνωση.
  • εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου ενώ απαγορεύονται οι εκδηλώσεις σε πλοία.

Τέλος, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

"Σημάδια που μας ανησυχούν"

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη. Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως δεν επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας