Εκτεταμένοι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων προστασίας

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού

Εκτεταμένοι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων προστασίας

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού πραγματοποιεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ. Η προσοχή είναι στραμμένη σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, όπως π.χ. η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος καθώς επίσης και στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού.

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξάλλου αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Χθες το απόγευμα μάλιστα, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων όλης της χώρας.

Το κύμα ελέγχων, το πρώτο μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κίνησης τον Μάιο, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από τη Μύκονο. Αφορμή υπήρξαν καταγγελίες, κυρίως επαγγελματιών, για ιδιωτικά πάρτι σε νοικιασμένες βίλες, τα οποία δεν υπόκεινται σε έλεγχο

. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το νησί την Τρίτη και το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησαν εντατικοί έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και εμπορικά καταστήματα, ενώ έγινε προσπάθεια η αστυνομία να περιορίσει και τα ιδιωτικά πάρτι.

Από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι χθες αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε πάνω από 60 καταστήματα και beach bar στη Μύκονο. Βεβαίωσαν πρόστιμα για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, ηχορρύπανση κ.λπ. Επίσης, συνέλαβαν έναν Ιταλό και έναν Βρετανό που είχαν διοργανώσει πάρτι σε νοικιασμένες βίλες. Οι διώξεις που τους ασκήθηκαν πάντως αφορούν ήσσονος σημασίας αδικήματα όπως π.χ. η διατάραξη κοινής ησυχίας καθώς υπάρχουν νομικά εμπόδια για την είσοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιωτικούς χώρους.

Παρόμοιοι έλεγχοι έγιναν και σε άλλους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς όπως η Πάρος, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική. Σε Πάρο και Χαλκιδική αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο διάρκειας δεκαπέντε ημερών σε δύο νυχτερινά κέντρα. Τη στιγμή του ελέγχου, στο εσωτερικό των καταστημάτων υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από το επιτρεπόμενο –βάσει τετραγωνικών– όριο. Στην Καβάλα προσήχθη ο διοργανωτής συναυλίας καθώς ο χώρος όπου φιλοξενείτο η εκδήλωση είχε πληρότητα 90% αντί για 70%.

Πρόστιμα

Σε όλη τη χώρα το διάστημα από 1ης Αυγούστου μέχρι χθες βεβαιώθηκαν 615 διοικητικά πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, τα περισσότερα (120) στην πρωτεύουσα. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη οι έλεγχοι της αστυνομίας εστιάζουν και στην τήρηση των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ενδεικτικά, το Σάββατο αστυνομικοί της Τροχαίας πραγματοποίησαν 1.039 ελέγχους σε στάσεις λεωφορείων, ΚΤΕΛ, μετρό και βεβαίωσαν 24 παραβάσεις, οι 18 για μη χρήση μάσκας. Οι υπόλοιπες έξι αφορούν οδηγούς ΚΤΕΛ που ακινητοποιήθηκαν στα διόδια Αφιδνών ενώ μετέφεραν υπεράριθμους επιβάτες, Χθες, αντίστοιχα, στο διάστημα από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι τα στελέχη της Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησαν 385 ελέγχους για την αποτροπή εξάπλωσης της CΟVID και βεβαίωσαν 30 παραβάσεις.

Όλες αφορούν μη χρήση μάσκας από οδηγούς ή επιβάτες ταξί.

Πηγή: kathimerini.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας