Αυτό είναι το παλαιότερο εστιατόριο στην Ελλάδα - Χάρτης με τα παλαιότερα εστιατόρια σε κάθε χώρα

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το παλαιότερο εστιατόριο στη χώρα σας; Η NetCredit σχεδίασε έναν χάρτη με σχετικές πληροφορίες για σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου

Αυτό είναι το παλαιότερο εστιατόριο στην Ελλάδα - Χάρτης με τα παλαιότερα εστιατόρια σε κάθε χώρα

Εντυπωσιακά infographics που δημιούργησε προσφάτως η εταιρεία ΝetCredit επιτρέπουν στους κολλημένους με την ιστορία και στους με διάθεση περιπέτειας γκουρμέ να περιδιαβούν το «The Oldest Restaurant in (Almost) Every Country». Στον χάρτη μαθαίνουμε ότι το πιο παλιό μέρος όπου μπορεί να φάει κανείς στην Ελλάδα είναι «Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρρά», που άνοιξε το 1898 και σήμερα σερβίρει καλαμάρι. Και συγκινούμαστε, βλέποντας ότι στο Μαρόκο το παλαιότερο εστιατόριο είναι το «Chez Dimitri», που ξεκίνησε να σερβίρει το 1928 και σήμερα προσφέρει μουσακά!

Λίντα Άλμα: O μεγάλος έρωτας του Κατράκη χόρευε δίπλα στην Εντίθ Πιάφ (vid)

Πολλά από τα εστιατόρια στον χάρτη σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές που άντεξαν στον χρόνο. Το παλαιότερο στον κόσμο - που εξακολουθεί να σερβίρει σήμερα - είναι το «St. Peter Stifts Kulinarium» στην Αυστρία. Άνοιξε την κουζίνα του το 803 και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί εκεί βιενέζικο σνίτσελ και άλλα τοπικά κρέατα και τυριά.

Πήγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ