Ελλάδα - ΠΓΔΜ: Ένα βήμα από τη συμφωνία;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Ελλάδα - ΠΓΔΜ: Ένα βήμα από τη συμφωνία;
Photo Credits: Eurokinissi

Ο Ν. Κοτζιάς από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η «δουλειά των υπουργών Εξωτερικών» τελείωσε και τώρα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τεχνικά- νομικά ζητήματα. Εφικτή η συμφωνία έως τις 28 Ιουνίου είχε πει νωρίτερα ο Ν. Ντιμιτρόφ.

«Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους πρωθυπουργούς των δύο κρατών». Aυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σήμερα από τις Βρυξέλλες, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.


«Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν», συνέχισε ο Ν. Κοτζιάς.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «μόλις τελειώσουν και αυτοί, και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Την ικανοποίησή της για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πηγή: naftemporiki.gr