Οι παναθηναϊκές μάσκες

Η επιλογή του Νίκου Δένδια να εμφανιστεί με μάσκα του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάρφωτο και κακόγουστο. Γράφει ο Θέμης Σινάνογλου.

Οι παναθηναϊκές μάσκες

Όταν άνθρωπος του Μητσοτάκη δίπλα του εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες με μάσκα Παναθηναϊκού πριν από λίγες μέρες, το θέαμα ήταν παράταιρο. Όχι γιατί ήταν του Παναθηναϊκού, οποιασδήποτε ομάδας μάσκα κι αν ήταν, πάλι παράταιρο θα φαινόταν. Με την Ελλάδα σε σοβαρή κατάσταση, με οικονομικά θέματα και πολεμικά να διακυβεύβονται, να συνοδεύει τον πρωθυπουργό άνθρωπος με μάσκα Παναθηναϊκού, ήταν ξεκάρφωτο και κακόγουστο. Κιτς και άσχετο.

Τώρα όμως το θέμα έγινε σοβαρό και ταυτόχρονα γελοίο με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια. Μια κυβέρνηση πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Πόσο μάλλον σε καιρό με τόσες δυσκολίες για τη χώρα, με Πανδημία, με οικονομικά προβλήματα, και με απειλές καθημερινές πολέμου από τους Τούρκους.

Ο Δένδιας υποδέχθηκε την Ισπανίδα ομόλογο του με μάσκα του Παναθηναϊκού (pics)

Το να τον βλέπουν οι Έλληνες Ολυμπιακοί, ΑΕΚτσήδες, ΠΑΟΚτσήδες, ακόμα και πολλοί Παναθηναϊκοί- ή μη φίλαθλοι- με μάσκα Παναθηναϊκού στη συνάντηση με την Ισπανίδα Υπουργό εξωτερικών, προκαλεί θυμηδία. Και εκνευρισμό.

Δεν σεβάστηκε. Είσαι Υπουργός Εξωτερικών σε ταραγμένους καιρούς, εκπροσωπείς το έθνος στην κόντρα με την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και ο Ερντογάν λέει δημόσια “διαπραγματευτείτε ή ελάτε στο πεδίο της μάχης”, και εμφανίζεσαι με μάσκα του Παναθηναϊκού; Ούτε ο Σεφερλής δεν θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο!

Δένδιας στην ΕΡΤ: Η ερυθρόλευκη μάσκα του Κοτταρίδη και τα μανικετόκουμπα του Ντέταρι (vid)

Σκεφτείτε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής στη διαμάχη με τους Άγγλους για τα νησιά Φώκλαντ η οποία κατέληξε σε πόλεμο, να εμφανιζόταν με μάσκα της Ρίβερ Πλέιτ. Θα έτρωγε ντομάτες από τον λαό της Αργεντινής που αγωνιούσε για τη χώρα. Εννοώ θα έτρωγε μαύρο.

Σκεφτείτε Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ λίγο πριν τον πόλεμο των 6 ημερών με τους Άραβες να εμφανιζόταν με μάσκα της Χάποελ.

Και σε τι συνάντηση παρακαλώ. Με Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας η οποία έχει σοβαρά προβλήματα με τον κορονοϊό, χώρες επέβαλαν καραντίνα σε όσους τουρίστες επιστρέφουν από Βαρκελώνη, η Αγγλία το έκανε ξαφνικά και έχουν σοβαρό πρόβλημα στην Ισπανία με τους βρετανούς τουρίστες, η Νο1 χώρα παγκοσμίως με 80 εκατομμύρια τουρίστες τα προηγούμενα χρόνια. Την υποδέχεσαι με μάσκα Παναθηναϊκού. Και θέλεις να σε πάρει η Ευρώπη σοβαρά.

Είσαι σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρακαλάς τη Γερμανία και τη Γαλλία για κυρώσεις στους Τούρκους, τηλεφωνείς στον Αμερικανό ομόλογό σου, αντιμετωπίζεις τον προκλητικό Τσαβούσογλου, και όταν συναντιέσαι με την Υπουργό Εξωτερικών της σύμμαχης χώρας Ισπανίας, της τέταρτης πιο σημαντικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίζεσαι με τη μάσκα του Παναθηναϊκού. Ούτε ο Τσιφόρος δεν θα το έπλαθε.

Η κυβέρνηση αυτή έχει πολλούς Παναθηναϊκούς, ο Μητσοτάκης είναι μεν Ολυμπιακός, αλλά οι περισσότεροι γύρω του είναι Παναθηναϊκοί. Γιατί το διατυμπανίζουν όμως; Τι θέλουν να κάνουν; Ό,τι και αν θέλουν να κάνουν με τον Αλαφούζο και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ή αν νιώθουν ενοχικά για τη σχέση της ΝΔ με τον Μαρινάκη, αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τις μάσκες του Παναθηναϊκού είναι γελοία. Όχι επειδή είναι του Παναθηναϊκού. Ας ήταν οποιουδήποτε.

Ο κ. Δένδιας έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, και όχι μόνο εθνικά, αλλά και ενδοκομματικά. Βοά η Κέρκυρα ότι ήταν κάθετα αντίθετος με την πώληση του “Ερημίτη” στην Κέρκυρα, στο κτίσιμο βιλών και ξενοδοχείων σε ένα παρθένο κομμάτι τεράστιο που κοσμούσε το νησί. Ο ίδιος το έχει υπαινιχτεί στο παρελθόν σε δηλώσεις του ότι δεν ήταν υπέρ αυτής της επένδυσης με τόσο φθηνό τίμημα σε αυτή τη δημόσια περιουσία. Ας μιλήσει για αυτό το θέμα στον κερκυραϊκό λαό που τον έκανε βουλευτή.

Είχε δώσει την εικόνα του σοβαρού, αλλά αν είναι έτσι οι σοβαροί στην κυβέρνηση τι έχουμε να δούμε από τους ασόβαρους.

Και να πει κανείς ότι πέτυχε ο Παναθηναϊκός καμία μεγάλη νίκη αυτές τις μέρες στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ. Να πει κανείς ότι ο Υπουργός ήθελε να πανηγυρίσει κάποια ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας του που θα ήταν καλό και για τη χώρα. Τίποτα, στο ξεκάρφωτο υποδέχτηκε την Ισπανίδα Υπουργό Εξωτερικών με μάσκα του ΠΑΟ. Τον κοίταγε αυτή σαν ούφο.

Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί για να δικαιολογήσει τον Υπουργό είναι ότι το έκανε για να περάσει ένα μήνυμα στη νεολαία, να κάνει τη μάσκα να φαίνεται πιο μοδάτη. Όμως απέτυχε. Μπινελίκια μάζεψε απ' την πλειοψηφία που δεν είναι Παναθηναϊκοί φυσικά, αλλά και γελοιοποίησε το αξίωμά του.

Άμα δεν μπορούν να το καταλάβουν, ας τριτώσει το κακό. Ήδη δύο μάσκες του Παναθηναϊκού δίπλα στον Πρωθυπουργό τέτοιες μέρες, σε σοβαρές ευρωπαϊκές συναντήσεις, έχουν κάνει κόσμο να βρίζει στα social media. Και φάνηκε αυτό με τις παναθηναϊκές μάσκες σαν συντονισμένο. Δηλαδή δεν έτυχε. Aπέτυχε.