Απαγορεύονται τα πανηγύρια το Δεκαπενταύγουστο

Παράταση της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Απαγορεύονται τα πανηγύρια το Δεκαπενταύγουστο

Δεκάδες πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου δεν θα πραγματοποιηθούν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Μιλώντας στο Mega o υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε ότι η αναστολή των πανηγυριών θα παραταθεί μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων.

«Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορονοϊού» είπε.

Aποκάλυψε ότι είναι στα σκαριά ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων.

Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

Τέλος, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.