Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Τριάντα ένα νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας, κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ποιοι τουρίστες πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Σάββατο (25/7) στην Ελλάδα και αυτά ανέρχονται στα 31. Παράλληλα, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

"Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4166, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας

Συνεχώς πληθαίνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στα αστικά κέντρα της χώρας, ιδίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνει τις επιπτώσεις της εισόδου τουριστών, αλλά και της χαλαρότητας που υπάρχει απέναντι στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχία καθώς παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Τα Βαλκάνια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, όπως δείχνει και η κατάσταση στη Σερβία που για άλλη μια μέρα είδε και τα κρούσματα και τους θανάτους της να αυξάνονται. Η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στα Βαλκάνια, με τη Ρουμανία και τη Σερβία να καταγράφουν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.

Μέσα σε όλα αυτά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε αυστηροποίηση των μέτρων για επισκέπτες στην Ελλάδα από Ρουμανία και Βουλγαρία καθώς όπως ανακοίνωσε όσοι φτάνουν με αεροπλάνο από τις δύο χώρες αυτές θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορονοϊού. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη μέχρι και τις 4 Αυγούστου.

Από τα μέτρα εξαιρούνται:

α) Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα και

β) η είσοδος προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, ενώ σε εγκύκλιο του υπουργείο Υγείας, επισημαίνεται ότι οι μάσκες ασπίδας θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά και κάποιες που δεν καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, θα αποκλειστούν, σε ότι αφορά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.