Αγία Σοφία: Νέο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Τι ζητά από την Τουρκία

Επανέρχεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (U.S. Department of State) με δήλωση για την Αγία Σοφία στην ιστοσελίδα Hellas Journal.

Αγία Σοφία: Νέο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Τι ζητά από την Τουρκία

Επανέρχεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (U.S. Department of State) με μια νέα δήλωση για την Αγία Σοφία στην ιστοσελίδα Hellas Journal. Ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει την προσβασιμότητα σε όλους και να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου.

«Όπως είπαμε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες από την απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για την Αγιά Σοφιά - Τι είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Αγία Σοφία αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο της θρησκευτικής έκφρασης, αλλά και της καλλιτεχνικής και τεχνικής ιδιοφυΐας. Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να προβάλλει την ιστορική θρησκευτική εικονογραφία της Αγίας Σοφίας. Ακόμα, να διασφαλίσει την προσβασιμότητα χωρίς εμπόδια σε όλους τους επισκέπτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου και την αξεπέραστη ικανότητά της - τόσο σπάνια στον σύγχρονο κόσμο - να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ως μια πολύ απαραίτητη γέφυρα μεταξύ εκείνων των διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων και πολιτισμών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας