Βίντεο Ερντογάν για Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας»

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις, ανιστόρητες, προκλήσεις ανήρτησε βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter όπου αναφέρεται στην Αγία Σοφία λέγοντας «Ήσουν πάντα δική μας»

 Βίντεο Ερντογάν για Αγία Σοφία: «Ήσουν πάντα δική μας»

Δεν περνά μέρα που να μην παίξει το «χαρτί» του εθνικισμού (για εσωτερική κατανάλωση...) και της πρόκλησης (για εξωτερική...) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ η (Ανατολική) Μεσόγειος «φλέγεται», λόγω της επεκτατικής πολιτικής του στους υδρογονάνθρακες, ανήρτησε βίντεο για την Αγία Σοφία στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα από την Αγία Σοφία, συνοδεία μουσικής και στίχων σε διάφορες γλώσσες.

«Ήσουν πάντα δική μας κι εμείς δικοί σου» ανέφερε Τούρκος πρόεδρος (που μάλλον δεν είχε και πολύ καλό βαθμό στην Ιστορία...), κάνοντας λόγο για «άνεμο ελευθερίας» στην Αγία Σοφία.

Την περασμένη Κυριακή ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο κ. Ερντογάν επιθεώρησε τις προετοιμασίες, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής μετά της μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αγία Σοφία, μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από Ελληνικής πλευράς κι από ξένους (θρησκευτικούς κι όχι μόνο...) παράγοντες.