Βρέθηκαν βόμβες μολότοφ και στυλιάρια έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια (pics)

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν βόμβες μολότοφ και ξύλινα στυλιάρια στην είσοδο του εργοταξίου του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια τα οποία και συνδέουν με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. 

Βρέθηκαν βόμβες μολότοφ και στυλιάρια έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια (pics)

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας το «μικρό οπλοστάσιο» από αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και ξύλινα στυλιάρια που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από χόρτα, στην είσοδο του εργοταξίου του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έμπειροι αστυνομικής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Αστυνομικής Βίας συνδέουν τα ευρήματα με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρό, μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου στο γήπεδο της Απόλλωνα Αθηνών, στη Ριζούπολη.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι ομάδες οργανωμένων χούλιγκαν είχαν χρησιμοποιήσει την κρυψώνα για να κρύψουν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς με στόχο την πρόκληση επεισοδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας διεξαγωγής του τελικού, που εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Πιθανόν, λοιπόν ο εντοπισμός αυτού του μικρού «οπλοστασίου» να συνέδραμε ώστε τη Δευτέρα η Γενική Αστυνομική Διεύθνση Αττικής να εκδώσει ανακοίνωση, όπου προτείνεται στην ΕΠΟ να δηλώσει άλλη έδρα διεξαγωγής του Τελικού, αφού δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή τέλεσή του όπως και τη μετακίνηση των αποστολών των δύο ποδοσφαιρικών σωματείων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

Πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, (18) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (Α.Ε.Μ.), τύπου βόμβας μολότοφ και (12) ξύλινα στυλιάρια, μήκους περίπου ενός μέτρου.

Ειδικότερα, οι επτά (7) εκ των ανωτέρω Α.Ε.Μ. ανευρέθηκαν κρυμμένοι κάτω από χόρτα σε χώρο που εφάπτεται της εξωτερικής περίφραξης του εργοταξίου του γηπέδου της Α.Ε.Κ. και εξωτερικά αυτής, οι δε υπόλοιποι ένδεκα (11) ήταν επιμελώς κρυμμένοι κάτω από κλαδιά και φύλλα δέντρων εντός δύο φρεατίων σε χώρο του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας σε κοντινή απόσταση απο την εξωτερική περίφραξη του εργοταξίου.

Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr