Μετρό: Πότε φτάνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Εκτίμηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Για την επέκταση του Μετρό μέχρι το Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά μίλησε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε 

 

Μετρό: Πότε φτάνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Εκτίμηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Kώστας Καραμανλής έκανε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα που που έχει οριστεί για την υλοποίηση του έργου μέχρι το 2022 όπου Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο θα είναι οι νέοι σταθμοί.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως μέχρι το 2023 υπάρχει η εκτίμηση ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί, τονίζοντας ότι τα έργα υποδομής παίζουν κομβικό ρόλο στην «μετά-κορονοϊο εποχή».

Τα έργα υπολογίζονται στα 13 δις ευρώ συνολικά.

Ο Kώστας Καραμανλής ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που 3 επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια, απέκτησαν πλέον σύγχρονους σταθμούς μετρό και μπορεί ο πολίτης να πάει από τη Νίκαια στο Σύνταγμα μέσα σε 14’. Παραλάβαμε ένα έργο με καθυστερήσεις και σύνθετα προβλήματα, ιδίως με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, και για να το παραδώσουμε εγκαίρως συνεχίσαμε να δουλεύουμε εντατικά ακόμα και εν μέσω πανδημίας».

Επιτακτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

Όσον αναφορά το θέμα της υγιεινής και την χρήση μάσκας στα ΜΜΜ ο υπουργός τόνισε : “Από την αρχή αυτής της κρίσης, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Το ίδιο προφανώς κάνουμε και τώρα. Τα νέα κρούσματα τα παρακολουθούμε με προσοχή και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα. Έχετε δίκιο όμως, κύριε Σιαδήμα, που εντοπίζετε και εσείς μια γενικότερη τάση χαλάρωσης. Είναι και ανθρώπινο από μια πλευρά. Όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την τάση να επεκταθεί. Στα ΜΜΜ, η μεγάλη πλειονότητα των επιβατών συμπεριφέρεται άψογα και φοράει μάσκα. Κάποιοι ελάχιστοι, το αμελούν. Εδώ μπαίνει και το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Γιατί η μόνη που δικαιούται να κάνει ελέγχους και να βάλει πρόστιμα για αυτό το θέμα είναι η Ελληνική Αστυνομία, η οποία μας βοηθάει πάρα πολύ, όμως δεν μπορεί να βρίσκεται συνεχώς παντού. Έλεγχοι γίνονται και θα συνεχίσουν ακόμα πιο εντατικά. Αλλά δεν μπορεί προφανώς να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε βαγόνι και κάθε λεωφορείο… Άρα, ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας όλοι: Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φοράμε όλοι μάσκα” είπε χαρακτηριστικά.