Γουδή: Πλήθος κόσμου σε πανηγύρι με Αδαμαντίδη και Βελισσάρη (vid)

Χαλασμός έγινε σε πανηγύρι στο Άλσος Στρατού στο Γουδή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και διήρκεσε μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Γουδή: Πλήθος κόσμου σε πανηγύρι με Αδαμαντίδη και Βελισσάρη (vid)

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην εκδήλωση για να απολαύσει τους Θέμη Αδαμαντίδη με Γιώργο Βελισσάρη.

Και όλα αυτά ενώ μέλη της επιτροπής για τον κορωνοϊό εξετάζουν ακόμη και το σενάριο της απαγόρευσης των πανηγυριών.

Την ανησυχία του για τον συνωστισμό που επικρατεί στα πανηγύρια εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Υπάρχουν προτάσεις για απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, αναγνώρισε το πλήγμα που θα σημάνει κάτι τέτοιο και απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων. Παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ μιλώντας για τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει από τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα, ενώ μίλησε και στην αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες Σάββατο, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

Ο Νίκος Σύψας επέμεινε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

Παπαθανάσης: Δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια, σύμφωνα μεδηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

Σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Κέρκυρα, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξει πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες, αν χρειαστεί. Εξειδικεύοντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τα στοιχεία από τους τζίρους των επιχειρήσεων τον Ιούλιο για να δει τι επιπλέον μέτρα στήριξης θα λάβει.

Για τις μειώσεις ενοικίων σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά κι εργαζόμενους που δεν είναι σε αναστολή και έχουν εξαιρεθεί από το «πακέτο» μειώσεων Ιουλίου, ο κ. Παπαθανάσης παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών και σε αυτά που θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Πηγή: topontiki.gr