Κορονοϊός: Κρούσμα σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική- Υποβάλλονται σε εξετάσεις όλα τα παδιά

Το 15χρονο κορίτσι που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική σε σχετική εξέταση διαπιστώθηκε ότι προσεβλήθη από τον κορονοϊό. Τα υπόλοιπα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα και υποβάλλονται σε εξετάσεις

Κορονοϊός: Κρούσμα σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική- Υποβάλλονται σε εξετάσεις όλα τα παδιά

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές και δη τον ΕΟΔΥ, καθώς μία 15χρονη μαθήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, σε κατασκήνωση όπου βρίσκεται στη Χαλκιδική.

Το Σάββατο έγινε γνωστό από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι το 15χρονο κορίτσι που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης σε σχετική εξέταση διαπιστώθηκε ότι προσεβλήθη από τον ιό.

Αμέσως εκκενώθηκε ο χώρος που την φιλοξενούσε κι όπως γίνεται εύκολα κατανοητό και τα υπόλοιπα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Αμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις ημέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό. Με τον πυρετό να επιμένει κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τούς ζητήθηκε να κάνει τεστ το παιδί. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Την Κυριακή το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας