ΗΠΑ: Πάνω από 60.000 κρούσματα κορονοϊού για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο

Σε 66.528 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το Σάββατο (11/7) στις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά με μάσκα ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΗΠΑ: Πάνω από 60.000 κρούσματα κορονοϊού για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο

Νέο θλιβερό ρεκόρ, 66.528 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό, καταγράφηκαν το Σάββατο (11/7) στις ΗΠΑ, χώρα η οποία υφίσταται μακράν το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 3.242.073, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκε κατά 760, φτάνοντας τις 134.729, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κρούσματα μόλυνσης σε ημερήσια βάση ξεπέρασαν τα 60.000 για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο στις ΗΠΑ καθώς η εξάπλωση του κορoνοϊού έχει τεθεί εκτός ελέγχου σε πολλές πολιτείες.

Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε δημόσια εμφάνιση φορώντας μάσκα προστασίας χθες Σάββατο (11/7) - μπλε σκούρα με τον θυρεό του Λευκού Οίκου τυπωμένο πάνω της - στη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ. Ο Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της επιδημιολογικής κατάστασης, απέφευγε ως χθες (11/7) να κάνει χρήση αυτού του μέσου ατομικής προστασίας, όπως ακριβώς και πολλοί από τους οπαδούς του.

Πλέον τα δύο τρίτα των Αμερικανών αποδοκιμάζουν τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία από τον Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ABC και μεταδόθηκε προχθές Παρασκευή. Τον Απρίλιο, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνούσε το 50%.

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου δίνουν το τρέχον διάστημα κατά μέσον όρο προβάδισμα εννέα μονάδων στον Δημοκρατικό αντίπαλο του Τραμπ, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: naftemporiki.gr