Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το VAR

Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το VAR, ζητώντας την άρση ασυλίας των Παππά - Βασιλειάδη.

Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία για το VAR

Κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δημοσίου και εις βάρος της ΕΠΟ. Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση για τους Γραμμένο, Περέιρα και τα άλλα… παιδιά της εξυγίανσης μαζί με τον Παππά και τον Βασιλειάδη.

Περνάει ο καιρός. Και δικαιώνει όσους έχουν υπομονή. Διότι ως γνωστόν μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο. Αποκλείεται όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Και αυτό ισχύει και για όσους παραμένουν στο προσκήνιο (ή έτσι νομίζουν), αλλά και για εκείνους που οι μέρες της αφθονίας τους πέρασαν. Εκείνους που μέχρι πριν από έναν χρόνο «έκοβαν και έραβαν» το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο στις πλάτες του ελληνικού λαού και των «κορόιδων» που πληρώνοντας συντηρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θυμάστε τη μήνυση εναντίον ολόκληρης της αληθινής εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου που κατέθεσε τον Δεκέμβριο ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά το «έγκλημα στον Βόλο του μεταφραστή Αχιλλέα»; Τη μήνυση στην Εισαγγελία Διαφθοράς που ξεκινούσε από την πεντάδα των διαιτητών εκείνου του αλησμόνητου ματς και έφτανε ως τους υπουργούς της περασμένης κυβέρνησης; Ε, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Τα στοιχεία ακλόνητα και οι διώξεις ξεκινούν. Ποιο το πρώτο βήμα; Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή και η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά για το υπέρογκο κόστος απόκτησης και λειτουργίας του VΑR με τα γνωστά προβλήματα (χωρίς goal line technology, γραμμή οφσάιντ) που αποφάσισαν να χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός. Για αυτή την παράξενη και βιαστική «ανάθεση» που είναι από μόνη της μια από τις πιο «παράξενες» ιστορίες της εξυγίανσης. Άρση της ασυλίας όμως προκύπτει και για τον Γιώργο Βασιλειάδη που δεν είναι πια ούτε βουλευτής (καθώς δεν βρήκε την ψήφο του στις εκλογές). Άρση ασυλίας όχι για τώρα αλλά για τότε που έβαζε την υπογραφή του ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Θυμίζουμε πως με ενέργειες του Νίκου Παππά (τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής) όλο το κόστος για το VAR εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών. Βεβαίως το κόστος του VAR σε όλα τα πρωταθλήματα αναλαμβάνεται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, τις λίγκες ή τις ομάδες. Αλλά μην αφήνετε τέτοιες μικρές λεπτομέρειες να χαλάνε μια τόσο ωραία ιστορία. Στην Ελλάδα ο «χρυσός» λογαριασμός ανελήφθη από το ελληνικό κράτος και μάλιστα από το ΠΔΕ. Εις υγείαν των κορόιδων.

Σε τι ακριβώς επενδύθηκε ποσό 14 εκατομμυρίων ευρώ; Γιατί οι κύριοι Παππάς και Βασιλειάδης δεν κήρυξαν άγονο τον διαγωνισμό όταν φάνηκε ότι τελικώς μόνο μία εταιρεία θα έκανε πρόταση και έδωσαν ελαφρά τη καρδία 14 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία; Γιατί ας πούμε στη Γερμανία σε πρωτάθλημα 18 ομάδων κόστισε το -κανονικό και ολοκληρωμένο- VAR περί τα 5 εκατ. ευρώ, σχεδόν το 1/3 των χρημάτων; Είναι ερωτήσεις που προφανώς θα πρέπει να γίνουν και στη Βουλή αλλά και στις δικαστικές αίθουσες. Γιατί ο κύριος Παππάς ως… καθαρός ουρανός δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει για την άρση της ασυλίας του για αυτή την υπόθεση. Θα κρυφτεί ο άλλοτε Νο 2 της κυβέρνησης πίσω από το αξίωμά του για να μη μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός; Αποκλείεται! Ή μήπως όχι;

Συγκατηγορούμενοι του Παππά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο Μέλο Περέιρα (συνεργαζόταν με τη MEDIA LUSO, θυγατρική εταιρεία της MEDIA PRO που πήρε το VAR και ενέκρινε την ελληνική εκδοχή VAR) και φυσικά η ΚΕΔ, με Κουκουλάκη, Χολέβα (ναι, τον πρώην νομικό σύμβουλο του Βασιλειάδη, που γνωρίζονται από παλιά), Λίντμπεργκ, Μαρίν. Επίσης και ο «τοποτηρητής» Φούσεκ. Εννοείται φυσικά ότι κατηγορούμενοι θα είναι και οι διαιτητές και varistes του Βόλου (Φωτιάς, Ευαγγέλου, Σάββας, Φίλου, Φωτόπουλος), όπως και οι Ζαχαριάδης, Διαμαντόπουλος.

Η δικογραφία πήγε στη Βουλή για να ψηφίσουν για την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά ώστε να απαγγελθούν διώξεις σε όλους τους κατηγορούμενους για:

Κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δημοσίου και εις βάρος της ΕΠΟ.

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Κακουργηματική αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιέχεται σε στοίχημα.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια υπόθεση όπου 14 εκατ. ευρώ κρατικού χρήματος δόθηκαν κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες για ένα προϊόν (VAR) που το πληρώσαμε τρεις φορές πάνω από τους άλλους, αν και στα μέρη μας ήρθε… μισό και χρησιμοποιείται για να γίνονται σκάνδαλα και στο χορτάρι!

Πηγή: in.gr