Αποτελέσματα Πανελληνίων 2020: Δείτε τα εδώ - Βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2020 μαθαίνουν σήμερα τα αποτελέσματα - Η διαδικασία για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2020, τα στατιστικά και το μηχανογραφικό.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2020: Δείτε τα εδώ - Βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 ανακοινώνονται σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα αναρτηθούν μετά τις 12 το μεσημέρι. Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα βρίσκονται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Εορτολόγιο: Γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Τα αποτελέσματα

Την ίδια ώρα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τα αποτελέσματά τους στην ιστοσελίδα: https://results.it.minedu.gov.gr. Η διαδικασία είναι γνωστή εδώ και μέρες. Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους. Επίσης, τους τέσσερις (4) αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στα σχολεία

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου. Τα βαθμολογικά του στοιχεία θα είναι ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Βενάρδος: Ο ληστής με τις γλαδιόλες που λάτρευαν οι γυναίκες και απέδρασε ως παίκτης του Ολυμπιακού

Τα στατιστικά

Επίσης, αναμένεται και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν κάποιες πρώτες προβλέψεις για το πώς θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής των τμημάτων και των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό που εν τέλει θα καθορίσει τις βάσεις, εκτός από τις βαθμολογίες, είναι και η κατεύθυνση της ζήτησης σε σχολές και τμήματα από τους υποψήφιους. Πάντα, μέσω των επιλογών των υποψηφίων στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Το μηχανογραφικό

Από το Σάββατο, 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Θα επιλέξουν «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό. Αυτλο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.