Σερβία: Οργή κατά του νέου lockdown - Διαδηλωτές εισέβαλαν στην Βουλή

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής (10/7) και θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/7).

Σερβία: Οργή κατά του νέου lockdown - Διαδηλωτές εισέβαλαν στην Βουλή

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες (7/7) το βράδυ μπροστά από το κτίριο της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται νωρίς το βράδυ μετά την ανακοίνωση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το γενικό lockdown το σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από σήμερα (8/7), των συναθροίσεων πέραν των 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Άγνωστο παραμένει εάν πίσω από αυτήν την διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη.

Οι διαδηλωτές φαίνεται να λειτουργούν αυτόνομα κρατούν μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου της Σερβίας.

Μία ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της βουλής και να εισβάλει εντός του κτηρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόνταν στο κτήριο τους απώθησαν σπρώχνοντας του προς την έξοδο. Μπροστά από το κτήριο της βουλής όσο περνάει η ώρα συγκεντρώθηκαν όλο και περισσότεροι διαδηλωτές. Την ίδια στιγμή από το νέο Βελιγράδι, από τις φοιτητικές εστίες ξεκίνησε οργανωμένα πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση.

Στα σκαλοπάτια μπροστά από την είσοδο της βουλής υπήρχε ένταση και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ