Πέθανε ο Ολυμπιονίκης του δεκάθλου, Βίλι Χόλντορφ

Ο χρυσός ολυμπιονίκης δεκάθλου του 1964 και μέλος της «Hall of Fame» λίστας του γερμανικού αθλητισμού, Βίλι Χόλντορφ δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης του δεκάθλου, Βίλι Χόλντορφ

Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών ο Βίλι Χόλντορφ, ο Γερμανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του δεκάθλου το 1964. Ο Χόλντορφ, ο οποίος γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1940 και απεβίωσε την Κυριακή 5 Ιουλίου, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γερμανίας σε πολλά αθλήματα.

Ήταν πολύ καλός παίκτης του ποδοσφαίρου και του χάντμπολ στα εφηβικά του χρόνια, αλλά πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία του στο στίβο. Κέρδισε τον εθνικό τίτλο εφήβων στο δέκαθλο το 1959 σε ηλικία 19 ετών, αλλά δεν κατάφερε τον επόμενο χρόνο να συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή ομάδα.

Κατέκτησε τους εθνικούς τίτλους το 1961 και το 1963 και ήταν πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1962, θέτοντας τις βάσεις για τον Ολυμπιακό θρίαμβο στο Τόκιο δύο χρόνια αργότερα.

Αυτός ο σπουδαίος τίτλος στο δέκαθλο θα ήταν και ο τελευταίος του. Θέλοντας να υποστηρίξει οικονομικά την οικογένειά του, αποσύρθηκε από τον αθλητισμό και εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος, ενώ ολοκλήρωσε και τις σπουδές του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 επέστρεψε στο στίβο και εργάστηκε ως προπονητής και οδήγησε τον Κλάους Τσιπρόβσκι σε ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 1968 στο επί κοντώ. Στα έτη μεταξύ 1971-1973 αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και ως αθλητής στο αγωνιστικό έλκηθρο κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι διετέλεσε και προπονητής ποδοσφαίρου στη Φορτούνα Κολωνίας.

Το 1997 έγινε μέλος της γερμανικής ολυμπιακής επιτροπής και το 2011 μπήκε στο «Hall of Fame» του γερμανικού αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ