Σε δίκη για παράνομη είσοδο οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους

Σε δίκη για παράνομη είσοδο οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους

Για παράνομη είσοδο αναμένεται να δικαστούν οι δύο στρατιωτικοί που εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας απολύτως τυπικό το όλο θέμα. "Αναμένουμε να επιστρέψουν άμεσα" είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε το όλο συμβάν προέρχεται από ένα λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή που οδήγησε στο να βγουν από το δρομολόγιό τους και να βρεθούν από λάθος σε τουρκικό έδαφος .

Χαρακτήρισε απολύτως τυπικό το όλο θέμα, λέγοντας ότι θα γίνει μία δίκη για παράνομη είσοδο και αναμένουμε να επιστρέψουν άμεσα.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την επιστροφή τους με ασφάλεια στη χώρα μας» είπε και χαρακτήρισε κατασκοπευτικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού τα περί διαπραγματεύσεων για πιθανές ανταλλαγές .

Όπως είπε «βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Eλλήνων στη χώρα μας».

Σημειωτέον, σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Άμυνας.