Μίνι - σειρά η ζωή του σπουδαίου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι (trailer)

Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ, ένας από τους διάσημους σύγχρονους Ρώσους σκηνοθέτες, θα γυρίσει μίνι-σειρά για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Αντρέι Ταρκόφσκι, η οποία θα παρουσιασθεί στην κινηματογραφική αγορά του Φεστιβάλ των Καννών που θα διοργανωθεί φέτος σε online μορφή.

Μίνι - σειρά η ζωή του σπουδαίου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι (trailer)

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Hype Film και παραγωγός Ιλιά Στιούαρτ. Νωρίτερα το περιοδικό Variety είχε γράψει ότι η μίνι σειρά του Σερεμπρένικοφ βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας και σκέφτονταν να την παρουσιάσουν στο διεθνές Φεστιβάλ των Καννών. Παραγωγοί της ταινίας είναι ο Ιλιά Στιούαρτ, ο Μουράντ Οσμάν και ο Πάβελ Μπούρια.

«Ο Αντρέι Ταρκόφσκι και οι θρυλικές του ταινίες άσκησαν μεγάλη επίδραση στον παγκόσμιο κινηματογράφο και εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους κινηματογραφιστές διαφόρων γενεών. Το να συνεχίσουμε το έργο αυτό μαζί με τον Κιρίλ Σερεμπρένικοφ είναι για μας μεγάλη τιμή. Είναι ένας καλλιτέχνης με πράγματι μοναδική θεώρηση», δήλωσε ο Στιούαρτ.

Ο Ιλιά Στιούαρτ ανακοίνωσε επίσης ότι ο Σερεμπρένικοφ γυρίζει ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Ολιβιέ Γκεζά «Η εξαφάνιση του Γιόζεφ Μέγνκελε» που έχει ως θέμα τον ναζί εγκληματία που πραγματοποιούσε ιατρικά πειράματα πάνω σε κρατούμενους του Άουσβιτς. Η ταινία είναι συμπαραγωγή μερικών χωρών, όπως ήταν και η προηγούμενη ταινία του σκηνοθέτη «Η οικογένεια Πετρόβ έχει γρίπη» που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα Αλεξέι Σάλνικοφ.

Ο Αντρέι Ταρκόφσκι υπήρξε ένας από τους πλέον γνωστούς και ταλαντούχους σκηνοθέτες της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος πέθανε εξόριστος το 1986 στο Παρίσι, σε ηλικία 54 ετών. Οι ταινίες του «Αντρέι Ρουμπλιόφ», «Καθρέφτης», «Σολάρις» και «Στάλκερ» κατά καιρούς περιλαμβάνονται στους καταλόγους των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών.

topontiki.gr