Έρχονται αλλαγές στα βραβεία Όσκαρ!

Τα σχέδιά της για να αυξήσει τη διαφορετικότητα στον κινηματογράφο ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, παρουσιάζοντας το «Academy Aperture 2025». Ποιες οι αλλαγές που θα γίνουν στα βραβεία Όσκαρ.

Έρχονται αλλαγές στα βραβεία Όσκαρ!

Τα σχέδιά της για να αυξήσει τη διαφορετικότητα στον κινηματογράφο ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, παρουσιάζοντας το «Academy Aperture 2025».

«Παρόλο που η Ακαδημία έχει κάνει βήματα, γνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες ευκαιρίες», ανέφερε σε δήλωση η Ντον Χάντσον, CEO της Ακαδημίας. «Η ανάγκη να ασχοληθούμε με το ζήτημα είναι επείγουσα. Για τον λόγο αυτό, θα διορθώσουμε -και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε- τους κανόνες και τις διαδικασίες, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα ακουστούν και θα τιμηθούν όλες οι φωνές», πρόσθεσε.

Προς αυτόν τον σκοπό, η Ακαδημία σε συνεργασία με την Producers Guild of America (PGA), μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 θα δημιουργήσουν μια task force με κορυφαίους της βιομηχανίας «για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων στάνταρ σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής».

Επίσης, ξεκινώντας από την 94η απονομή των Βραβείων Όσκαρ για τις ταινίες του 2021, η κατηγορία για την Καλύτερη Ταινία θα περιλαμβάνει 10 υποψηφίους, αντί να αλλάζει κάθε χρόνο ο αριθμός.

«Μέσω της αφοσίωσης και της συντονισμένης προσπάθειας του διοικητικού συμβουλίου μας και μελών της επιτροπής, η Ακαδημία υπερέβη τους στόχους της πρωτοβουλίας A2020. Ωστόσο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πόσα περισσότερα χρειάζονται να γίνουν, και πρέπει να αφουγκραστούμε, να μάθουμε και να αποδεχθούμε την πρόκληση», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ανακοινώθηκε, επίσης, πως θα εισαχθεί τριμηνιαία διαδικασία προβολών μέσω του Academy Screening Room, της ιστοσελίδας streaming για τα μέλη της Ακαδημίας, που θα ξεκινήσει αντίστοιχα στην 94η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ. «Καθιστώντας εφικτό για τα μέλη να μπορούν να δουν ταινίες που κυκλοφόρησαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η Ακαδημία διευρύνει έτσι την έκθεση κάθε ταινίας, εξασφαλίζοντας πως όλες οι επιλεγμένες ταινίες θα είναι διαθέσιμες στα μέλη που ψηφίζουν».

naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας