Φιλμάκι του Σπάικ Λι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (vid)

Ο γνωστός σκηνοθέτης Σπάικ Λι έφτιαξε φιλμάκι με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ 

Φιλμάκι του Σπάικ Λι για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (vid)

Ο Σπάικ Λι δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος και σε εμφάνισή του στο CNN παρουσίασε φιλμάκι για να σχολιάσει τις ταραχές που ξέσπασαν σε ολόκληρη την Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ονομάζεται «Three Brothers» και μοντάρει μαζί πλάνα από το φόνο του Φλόιντ, από τη σύλληψη του Έρικ Γκάρνερ που είχε δολοφονηθεί κατά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη το 2014 και από το «Κάνε το Σωστό» και μια αντίστοιχη σκηνή της σύλληψης ενός από τους χαρακτήρες της ταινίας.

Στη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Σπάικ Λι κάθε άλλο παρά μάσησε τα λόγια του: «Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μην κατανοεί γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο; Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, το είδαμε στις ταραχές τη δεκαετία του '60, στη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και δεν βρίσκουμε τη δικαιοσύνη που μας αξίζει, οι άνθρωποι αντιδρούν με έναν τρόπο που θα τους κάνει να ακουστούν. Πρόκειται για κάτι που βλέπουμε ξανά και ξανά. Αυτή είναι η αλήθεια: οι δολοφονίες μαύρων, να πάνω σε τι έχει χτιστεί αυτή η χώρα».

Ο γνωστός σκηνοθέτης κατέληξε: «Τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πατάνε πάνω στην κλοπή της γης των ιθαγενών και στη γενοκτονία, μαζί με τη δουλεία. Δεν εγκρίνω όλα όσα γίνονται, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν με τον τρόπο που το κάνουν».