Ο κορονοϊός δεν πτοεί Athens Open Air Film Festival και «Νύχτες Πρεμιέρας»

Οι άνθρωποι των δυο φεστιβάλ κινηματογράφου, Athens Open Air Film Festival και «Νύχτες Πρεμιέρας» δηλώνουν «παρών» και υπόσχονται να συναντήσουν ξανά το κοινό τους!

Ο κορονοϊός δεν πτοεί Athens Open Air Film Festival και «Νύχτες Πρεμιέρας»

Με τη ζωή σιγά-σιγά να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, οι άνθρωποι του Athens Open Air Film Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» δηλώνουν «παρών» και υπόσχονται να συναντήσουν ξανά το κοινό τους, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Συγκεκριμένα, το Athens Open Air Film Festival το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα άναβε τους προβολείς του τον Ιούνιο, αυτήν τη στιγμή εξετάζεται πώς θα προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, ώστε να διεξαχθεί τηρώντας τους κανονισμούς διαφύλαξης της υγείας.

Όσον αφορά τις Νύχτες Πρεμιέρας δρομολογούνται για κανονική διεξαγωγή στις 23/9-4/10, ενώ υπάρχει πρόβλεψη οι θεατές οι οποίοι αδυνατούν να παρευρεθούν στις προβολές να έχουν πρόσβαση σε μέρος του προγράμματος το οποίο θα διατεθεί ψηφιακά. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου ψηφιακά σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Το σημείωμα του Λουκά Κατσίκα, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Athens Open Air Film Festival και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας:

«Όταν η πραγματικότητα χτυπά σκληρά την πόρτα, οι καιροί δεν ευνοούν τους ονειροπόλους. Όμως για μερικούς από εμάς (και στοιχηματίζω ότι είμαστε πολυπληθείς) δεν υπήρχε ποτέ άλλη επιλογή. Έτσι και τώρα: Έχοντας απόλυτη συναίσθηση των κοινών μας αγωνιών και δυσκολιών, σε πείσμα των αντίξοων ημερών που ζούμε, ονειρευόμαστε ότι επιστρέφουμε στην πολύτιμη σταθερά μας, που δεν είναι άλλη από το σινεμά και την συλλογική εμπειρία της σκοτεινής αίθουσας. Αυτή τη σταθερά και αυτή την εμπειρία αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπιστούμε ως Φεστιβάλ, φέτος περισσότερο από ποτέ. Θα το κάνουμε ασφαλώς στον βαθμό που κάτι τέτοιο θα αποβεί εφικτό και με αυστηρή μας προτεραιότητα την ασφάλεια όλων. Θα είναι μια προσπάθεια φιλότιμη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή, όμως, είναι να ονειρευόμαστε και να συνεχίζουμε. Το χρωστάμε στους θεατές μας και σε εμάς τους ίδιους».

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα site του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook Cinemagazine, Facebook AIFF, Instagram, Twitter.