Αλ Πατσίνο: Ο «Νονός» έγινε 80 ετών!

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών, ο «Νονός», ο «σημαδεμένος» Αλ Πατσίνο, έγινε 80 ετών.

Αλ Πατσίνο: Ο «Νονός» έγινε 80 ετών!

Υπήρξε η επιτομή του αντιήρωα στις ταινίες του, κόντρα στα στερεότυπα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο «κακός» που διέπρεψε από τη δεκαετία του 1970 και μετά, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε εκείνα των θρύλων του αμερικανικού σινεμά. Ο Αλ Πατσίνο γίνεται σήμερα 80 χρόνων!

Ήταν ανακάλυψη του Φράνσις Κόπολα σε μία εποχή που κανείς δεν έδειχνε να τον πιστεύει. Του έδωσε τον ρόλο στον «Νονό» το 1972 και η συνέχεια είναι πια ιστορία. Αρκεί να σημειωθεί ότι τον ρόλο του Μάικλ, του γιου του «Νονού», διεκδίκησαν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Τζακ Νίκολσον και ο επίσης άσημος τότε Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Κόπολα επέμεινε στον «νάνο», όπως τον είχε αποκαλέσει ο παραγωγός Ρόμπερτ Έβανς και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Περίμενε 20 χρόνια για το Όσκαρ, όμως στη μεγάλη διαδρομή του ο Πατσίνο έκανε τα πάντα. Μετά την τριλογία του «Νονού» πήρε τη δεύτερη υποψηφιότητά του για την ταινία «Σέρπικο» το 1973, μία ακόμη το 1975 για την ταινία «Σκυλίσια μέρα», έλαμψε ως «Ο σημαδεμένος» το 1983, κέρδισε μία ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ταινία «Ντικ Τρέισι» το 1990 και κέρδισε -επιτέλους- το Όσκαρ το 1992 ως ο τυφλός, αλκοολικός πρώην στρατιωτικός στο υπέροχο «Άρωμα γυναίκας».

Οι ρόλοι των γκάνγκστερ όμως του πήγαιναν. Επέστρεψε σε αυτούς το 1993 με την «Υπόθεση Καρλίτο», όμως δύο χρόνια μετά πήγε στην... άλλη πλευρά και υποδύθηκε τον αστυνομικό στην ταινία «Ένταση». Ένας ρόλος διαφορετικός ήταν αυτός του διαβόλου στο «Ο δικηγόρος του διαβόλου» του 1997. Ο Αλ Πατσίνο είναι πια ένας 80άρης έχοντας γράψει μεγάλη διαδρομή και αποτελώντας σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο κινηματογράφο.