Καναπές με ταινίες γεμάτες μπάσκετ! (vids)

Το «ΦΩΣ» προτείνει μερικές από τις καλύτερες ταινίες με πρωταγωνίστρια την πορτοκαλί μπάλα!

Καναπές με ταινίες γεμάτες μπάσκετ! (vids)

Μένουμε σπίτι αυτές τις μέρες, αρκετοί θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και για τους φίλους του μπάσκετ που δεν μπορούν χωρίς την πορτοκαλί, είναι μια καλή ευκαιρία να δουν ταινίες που είχαν σημείο αναφοράς το μπάσκετ. Το «ΦΩΣ» έψαξε και σας παρουσιάζει μερικές απ΄ τις καλύτερες (αν και το γούστο είναι υποκειμενικό) ταινίες μπάσκετ.

Οι προτάσεις μας

Ο Δρόμος της Επιστροφής (2020)

Η πιο πρόσφατη που είχε βγει πριν λίγο καιρό στους κινηματογράφους. Ο Μπεν Άφλεκ στο ρόλο ενός κατεστραμμένου ανθρώπου που προσπαθεί να βρει την κάθαρση, αναλαμβάνοντας κόουτς σε μια… διαλυμένη σχολική ομάδα. Μέσω της ομάδας και των παικτών του, ο κεντρικός ήρωας θα προσπαθήσει και πάλι να βρει τον (χαμένο) εαυτό του. Δυνατή ερμηνεία (καιρό είχε…) από τον Μπεν Άφλεκ.

Thunderstruck (2012)

Οικογενειακή ταινία με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντουράντ. Ένας μικρός θαυμαστής του KD μέσω μιας μαγικής δύναμης παίρνει τις μπασκετικές του ικανότητες, με τον άσο τότε της Θάντερ να παραπαίει στο παρκέ! Στιγμές που βγάζουν γέλιο και με γκεστ σταρς τους Τσαρλς Μπάρκλεϊ και Σακίλ Ο΄ Νιλ.

Ο δρόμος προς τη δόξα/Glory Road (2006)

Όσοι αγαπούν τις αληθινές ιστορίες θα το λατρέψουν. Η καριέρα του θρυλικού προπονητή Ντον Χάσκινς, ο οποίος το 1966 ως τεχνικός του Texas Western τόλμησε και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος πεντάδα μόνο με Αφροαμερικανούς. Και την ίδια χρονιά πήρε τον τίτλο! Στον ρόλο του Χάσκινς ο Τζος Λούκας.

Το Τέλος της Αθωότητας/The Basketball Diaries (1995)

Αγαπημένη ταινία. Όχι αμιγώς μπασκετική, με τον πρωταγωνιστή Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ως αστέρα του σχολικού μπάσκετ αλλά στη συνέχεια να μπλέκει στα ναρκωτικά και να παλεύει με τους δαίμονές του. Δυνατή ιστορία για την ενηλικίωση. Μαζί με τον εξαιρετικό ΝτιΚάπριο ο Μαρκ Ουόλμπεργκ.

Crossover (2006)

Παρεξηγημένη ταινία αλλά όχι κι άσχημη. Ένας ταλαντούχος αθλητής προτιμά να γίνει γιατρός απ΄ το να πάει στο ΝΒΑ. Με τον καλύτερο φίλο του να μπλέκει σε παρανομίες, βρίσκεται να δίνει μαζί του αγώνες underground street ball. Πρωταγωνιστές οι Άντονι Μακί (ο Φάλκον των Avengers), Ουέσλι Τζόναθαν και Ουέιν Μπράντι.

The Sixth Man (1997)

Κωμωδία με δραματικά στοιχεία μαζί. Δύο αδέλφια αγωνίζονται μαζί στο κολεγιακό πρωτάθλημα και ο ένας πεθαίνει κατά τη διάρκεια ενός ματς. Μένει μόνος ο άλλος, δεν τα καταφέρνει και εμφανίζεται ως φάντασμα ο αδελφός του για να τον βοηθήσει! Ξεχωριστή ερμηνεία από τον Μάρλον Γουέιανς.

Celtic Pride (1996)

Πρωταγωνιστής εδώ ο αδελφός του Μάρλον, Ντέιμον Γουέιανς, μαζί με το κωμικό δίδυμο των Ντάνιελ Στερν και Νταν Αϊκρόιντ. Δυο φανατικοί φίλοι των Σέλτικς, λίγη ώρα πριν απ΄ τον καθοριστικό τελικό με τη Τζαζ, αρπάζουν τον καλύτερο παίκτη της Γιούτα για να μην παίξει! Σε ρόλο γκεστ σταρ ο θρυλικός Λάρι Μπερντ!

Coach Carter (2005)

Άλλη μια δυνατή αληθινή ιστορία, με τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον να υποδύεται τον προπονητή του χάι σκουλ Ρίτσμοντ, Κεν Κάρτερ που δεν δίστασε να τιμωρήσει σκληρά όλους τους παίκτες του, αν και τα πήγαιναν εξαιρετικά στο παρκέ, γιατί είχαν κακή εξωγηπεδική ζωή και άσχημους βαθμούς. Στο τέλος αποφοίτησαν όλοι!

Μαγικά παπούτσια/Like Mike (2002)

Ένα ορφανό παιδί φοράει τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν και …απογειώνεται! Κωμωδία όπου είχαν συμμετοχή ουκ ολίγοι αστέρες του ΝΒΑ, όπως οι Βινς Κάρτερ, Άλεν Άιβερσον, Τζέισον Κιντ, Αλόνζο Μούρνινγκ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Στιβ Νας, Ντιρκ Νοβίτσκι, Γκάρι Πέιτον, Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Κρις Ουέμπερ!

Eddie (1996)

Άλλη μια αγαπημένη ταινία με την σπουδαία Γούπι Γκόλντμπεργκ. Οι Νικς τα πάνε χάλια και ο νέος τρελός ιδιοκτήτης της ομάδας δεν διστάζει να δώσει τη θέση του προπονητή στην …Έντι, μια οδηγό λιμουζίνας και φανατική οπαδό των Νικς! Ο κόσμος αρχικά ξενερώνει αλλά με την ομάδα της Νέας Υόρκης να μεταμορφώνεται, όλα αλλάζουν!

Διαστημικά καλάθια/Space Jam (1996)

Μικροί και μεγάλοι λάτρεψαν αυτή τη ταινία. Και δεν γινόταν αλλιώς, όταν παίζουν μαζί οι Μάικλ Τζόρνταν και Μπαγκς Μπάνι, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να σώσουν τα Looney Tunes σε έναν αγώνα ζωής απέναντι σε εξωγήινους! Για το 2021 είναι προγραμματισμένο το Space Jam2, με πρωταγωνιστή τον ΛεΜπρον Τζέιμς!

Οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν/White men can’t Jump (1992)

Ταινία που εμείς οι μεγαλύτεροι την έχουμε δει σχεδόν όλοι. Λευκός αποτυχημένος προπονητής μπάσκετ και Αφροαμερικανός τζογαδόρος μπασκετμπολίστας, ενώνουν τις δυνάμεις τους στοιχηματίζοντας σε αγώνες streetball. Απολαυστικό το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Ουέσλεϊ Σνάιπς και Γούντι Χάρελσον.

Blue Chips (1994)

Επίσης ταινία-σταθμός. Ο Νικ Νόλτε θυμίζοντας τον Μπόμπι Νάιτ είναι ένας προπονητής κολεγίου που προσπαθεί να …στρατολογήσει στην ομάδα του ταλέντα με κάθε τρόπο. Παίζουν οι μικροί τότε Σακίλ Ο΄ Νιλ και Πένι Χάρνταγουεϊ. Εμφανίζεται μεταξύ άλλων κι ο Ρικ Πιτίνο!

He Got Game (1998)

Αρκετά ενδιαφέρον φιλμ από τον Σπάικ Λι, με πρωταγωνιστές τους Ντένζελ Ουάσινγκτον και …Ρέι Άλεν. Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με τις δολοπλοκίες που γίνονταν πάνω στην προσέλκυση κολεγιόπαιδων από το ΝΒΑ.

Hoosiers (1986)

Άλλο ένα all time classic για εμάς. Ο Τζιν Χάκμαν δίνει ρεσιτάλ ως προπονητής του χάι σκουλ της Ιντιάνα, όπως και ο αλκοολικός συνεργάτης του στον πάγκο, Ντένις Χόπερ.

Sunset Park (1996)

Η λευκή Ρέα Πέρλμαν ως προπονήτρια αναλαμβάνει μια σχολική ομάδα έγχρωμων αγοριών και απείθαρχων. Ξεχωρίζει η σκηνή όπου πρώτα μαθαίνει και ύστερα διδάσκει τη ζώνη 3-2!

Teen Wolf (1985)

Και κλείνουμε με την ταινία που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια! Ο αγαπημένος Μάικλ Τζ. Φοξ, προτού τον χτυπήσει δυστυχώς η νόσος Πάρκινσον, από… σπασίκλας μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο και οδηγεί την ομάδα του σχολείου του από νίκη σε νίκη! Ο μπασκετικός Καράτε Κιντ!