Ο Βουτσάς στο Καραϊσκάκη ως Μασούρος και το γκολ με... κατά λάθος κεφαλιά (vid)

Μια σκηνή που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία με τον Κώστα Βουτσά να σκοράρει με την ερυθρόλευκη στο Καραϊσκάκη με... κατά λάθος κεφαλιά

Ο Βουτσάς στο Καραϊσκάκη ως Μασούρος και το γκολ με... κατά λάθος κεφαλιά (vid)

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε σήμερα από τη ζωή αφήνοντας κληρονομία τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε στην πολυετή καριέρα του. Σε μια από αυτές φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα στο Καραϊσκάκη.

Το 1968 κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες η μουσική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη «Μια Κυρία στα Μπουζούκια». Ο Κώστας Βουτσάς και ο Φαίδωνας Γεωργίτσης δουλεύουν στα ναυπηγεία ενώ ταυτόχρονα είναι και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Το όνομα της ομάδας δεν αναφέρεται πουθενά, πιθανή επιλογή του Δαλιανίδη για να διατηρηθεί μια σχετική ουδετερότητα.

Η ταινία θα κόψει 615.483 εισιτήρια καθώς οι σινεφίλ της εποχής σπεύδουν να δουν μια εκπληκτική ομάδα ηθοποιών.
Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρόνης Εξαρχάκος, Χρήστος Δοξαράς, Νίκος Γαλιατσάτος, Μίλτος Κοντέας, Καίτη Ιμπροχώρη, Νίκος Πασχαλίδης, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Μάζης, Κόκα Στυλιανού, Γιώργος Γρηγορίου, Δώρα Φύτιζα, παίζουν στην ταινία.

Φυσικά, ο ΚώσταςΒουτσάς, ο οποίος ως Κώστας Μασούρoς εμφανίζεται σε μια από τις πρώτες έγχρωμες ταινίες του κινηματογράφου. Φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο Καραϊσκάκη, ενώ η Χρονοπούλου παρακολουθεί στην εξέδρα με τα κιάλια Ο Βουτσάς σκοράρει με το κεφάλι... κατά λάθος.