Η γκάφα των Όσκαρ: Ξέχασαν τον Λουκ Πέρι

Στο video που τα Όσκαρ απέδωσαν φόρο τιμής στους ανθρώπους του κινηματογράφου που «έφυγαν» από την ζωή, ξέχασαν τον Λουκ Πέρι, ο οποίος μάλιστα έπαιζε και στη ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ». 

Η γκάφα των Όσκαρ: Ξέχασαν τον Λουκ Πέρι

Ο Λουκ Πέρι έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2019 σε ηλικία 52 ετών. Ομως τα Οσκαρ τον ξέχασαν - η παράλειψή του από το In Memoriam της 92ης τελετής, επρόκειτο για γκάφα, η οποία ενόχλησε όχι μόνο τους θαυμαστές του, αλλά και πολλούς ανθρώπους του Χόλιγουντ.

Ειδικά, όταν η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο «Κάποτε... στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, μιας από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, η οποία κατέβαινε στην τελετή με 10 υποψηφιότητες.

Μάλιστα υπήρχαν κι όλες αυτές οι δηλώσεις του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν star-struck στα γυρίσματα των σκηνών με τον Λουκ Πέρι.

«Μισό λεπτό να το καταλάβω» έγραψε ένας φαν. «Ο Λουκ Πέρι λείπει από το In Memoriam, παρόλο που παίζει σε μία υποψήφια ταινία;». «Παρέλειψαν τον Λουκ Πέρι παρόλες τις 10 υποψηφιότητες του Ταραντίνο; Ναι, οι ηλίθιοι!» πόσταρε κάποιος άλλος. Και κάπως έτσι, τα social πήραν φωτιά. Η Ακαδημία απάντησε, αλλά κάπως αμήχανα. «Είναι πάρα πολλά τα άτομα κάθε χρόνο», «λαμβάνουν εκατοντάδες αιτήματα για να συμπεριληφθούν καλλιτέχνες κι άνθρωποι της βιομηχανίας», «πρέπει να έχουν μία ισορροπία ανάμεσα στις ειδικότητες...», «ο χρόνος είναι περιορισμένος...»

To αφιερωματικό video που ξέχασαν τον Λουκ Πέρι:

Ανάμεσα και μετά από τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ο Λουκ Πέρι είχε συμμετάσχει με μικρούς ρόλους στo σινεμά, για να αναφέρουμε μερικούς, στο «Buffy The Vampire Slayer» του Τζος Γουίντον το 1992, στο «8 Seconds» του Τζον Αβιλντσεν το 1994, στο «Πέμπτο Στοιχείο» του Λικ Μπεσόν το 1997. Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Oz», στο «Jeremiah», στο «Windfall», στο «John From Cincinatti» του 2007. Εμφανίστηκε και σε πιο διάσημε σειρές όπως το «Will & Grace», το «Criminal Minds».