Σαμ Μέντες: Μετά το «1917» ετοιμάζει σειρά για το «Μάγος» του Φόουλς στις Σπέτσες!

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «1917», Σαμ Μέντες, η οποία θέτει υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ετοιμάζει να σκηνοθετήσει μια τηλεοπτική σειρά βασιζόμενος στο βιβλίο του Τζον Φόουλς «Ο Μάγος», το οποίο διαδραματίζεται στο νησί των Σπετσών.

Σαμ Μέντες: Μετά το «1917» ετοιμάζει σειρά για το «Μάγος» του Φόουλς στις Σπέτσες!

Την πρόθεση του να ξεκινήσει σύντομα το γύρισμα τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο βιβλίο «Ο Μάγος» του Τζον Φόουλς ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης της εξαιρετικής ταινίας «1917», Σαμ Μέντες.

Το βιβλίο, το οποίο ήταν και best seller το μακρινό 1965, διαδραματίζεται στο νησί των Σπετσών, όπου ο συγγραφέας είχε αρχίσει να το γράφει ως νεαρός καθηγητής αγγλικής γλώσσας στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών την δεκαετία του '50.

Το «The Magus» ουσιαστικά είναι ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ο Νίκολας Ερφ, ένας νεαρός Βρετανός καθηγητής αγγλικών, που ασκεί το επάγγελμα του σε σχολείο ενός μικρού ελληνικού νησιού του Αργοσαρωνικού.

Το βιβλίο είχε γυριστεί και το 1968 σε ταινία έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Άντονι Κουίν, Μάικλ Κέιν, Κάντις Μπέργκεν και την Άννα Καρίνα, και με γυρίσματα τόσο στις Σπέτσες όσο και στην Μαγιόρκα. Παρόλα αυτά, οι κριτικές ήταν πολύ κακές, ενώ δημιούργησε και την οργή του ίδιου του συγγραφέα.