Το «αντίο» των Monty Python στον Τέρι Τζόουνς: «Πέθαναν δύο, περιμένουμε άλλους τέσσερις!» (vids)

Με το γνωστό μαύρο χιούμορ τους, τα εν ζωή μέλη των θρυλικών Monty Python αποχαιρέτησαν τον Τέρι Τζόουνς, ο οποίος πέθανε στις 21 Ιανουαρίου.

Το «αντίο» των Monty Python στον Τέρι Τζόουνς: «Πέθαναν δύο, περιμένουμε άλλους τέσσερις!» (vids)

Θλίψη έχει σκορπίσει στους λάτρεις της κωμωδίας και του σινεμά η είδηση του θανάτου του Τέρι Τζόουνς, ενός από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς (και όχι μόνο) του 20ου αιώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο οι Monty Python αποχαιρέτισαν τον επί δεκαετίες συνοδοιπόρο τους με τρόπο ξεχωριστό.

Στις σελίδες στα social media οι Monty Python ανέφεραν «Αντίο αγαπημένε Τέρι. Πέθαναν δύο, περιμένουμε άλλους τέσσερις. Με αγάπη Τέρι Γκ., Μάικλ, Τζον και Έρικ».

Οι Τέρι Γκίλιαμ, Μάικλ Πάλιν, Τζον Κληζ, Έρικ Άιντλ, στο μήνυμά τους δεν ξέχασαν τον έκτο Monty Python, τον αδικοχαμένο Γκράχαμ Τσάπμαν που έφυγε νωρίς χτυπημένος από τον καρκίνο.

Με το κλασικό μαύρο χιούμορ που τους χαρακτηρίζει, όλοι οι εναπομείναντες Python, είπαν το δικό τους αντίο στον 77χρονο συνοδοιπόρο τους. Άλλωστε όσοι έχουν δει το… σόου που έδωσαν στην κηδεία του Γκράχαμ Τσάπμαν καταλαβαίνει πως οι συγκεκριμένοι κωμικοί δεν θέλησαν ποτέ να πάρουν στα σοβαρά ούτε τον θάνατο.

Τζον Κλιζ (BBC): Θα τον θυμάμαι πάντα σαν τον Mr. Creosote. Είναι τόσο αστείος και είναι ένα από τα πιο αστεία πράγματα που κάναμε. Άρα θα τον θυμάμαι να εκρήγνυται.

Τέρι Γκίλιαμ: Ήταν ένα πολύ άτακτο παιδί και πολύ συχνά ένας μεγάλος μπελάς…

Κωμικός, σκηνοθέτης, ιστορικός, παραγωγός ντοκιμαντέρ ο Τέρι Τζόουνς ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης που χάραξε ξεχωριστή πορεία στην τηλεόραση και το σινεμά.

Ήταν το «μάτι» των Monty Python πίσω από την κάμερα στην ταινία «Monty Python and the Holy Grail» (παρέα με τον Τέρι Γκίλιαμ) και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη σκηνοθεσία στο The Life Of Brian και The Meaning Of Life.

Έμεινε γνωστός ενσαρκώνοντας ακραίους χαρακτήρες όπως ο λαίμαργος Mr Creosote, αλλά, κυρίως, γυναίκες μέσης ηλικίας όπως η μητέρα του Brian στην ταινία The Life Of Brian. Εκεί, άλλωστε, έχει και μία από τις πιο εμβληματικές ατάκες: He’ s not the Messiah, he’ s a very naughty boy (Δεν είναι ο Μεσσίας, είναι ένα πολύ άτακτο παιδί).

Πηγή: efsyn.gr