Τζόκερ: Τι είπε ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς για το ενδεχόμενο sequel

Με τα δημοσιεύματα να έχουν πάρει φωτιά για δεύτερη ταινία, ο Τοντ Φίλιπς ξεκαθάρισε τα εξής

Τζόκερ: Τι είπε ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς για το ενδεχόμενο sequel

Με την ταινία να έχει ξεπεράσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ήταν λογικό να κυκλοφορήσουν δημοσιεύματα περί sequel του Joker. Ο ντόρος μεγάλος και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τοντ Φίλιπς αναγκάστηκε να πάρει θέση, λέγοντας τα εξής:

«Δεν υπήρξε κανένα μίτινγκ στα στούντιο της Warner στις 7 Οκτωβρίου, όπως επικαλέστηκε το Hollywood Reporter. Πρώτα από όλα, με ξέρετε, ξέρετε την καριέρα μου. Δεν λειτουργώ έτσι. Έκανα μία blockbuster επιτυχία, το "Hangover", και δεν έτρεξα αμέσως να κάνω μία βιομηχανία κωμωδιών. Ο Μπράντλεϊ (Κούπερ) κι εγώ διατηρούμε μία εταιρία στα στούντιο της Warner εδώ και 15 χρόνια. Έχουμε 2 πρότζεκτ που τρέχουμε τη φορά, όχι 40 όπως κάποιοι άλλοι. Δεν είμαι τέτοιος παραγωγός, δεν έχω αυτή την ενέργεια!....

Ο Τζόκερ «έσπασε τα ταμεία» και επιστρέφει με σίκουελ

Το μπέρδεμα μπορεί να έχει γίνει γιατί όταν πρωτοπροτείναμε τον “Joker” στη Warner, η πρόταση ήταν μία σειρά από ταινίες βασισμένες σε σκοτεινούς κόμικ αντιήρωες. Όμως η Warner το απέρριψε, κρατώντας μόνο τον "Joker"».

Τσάμπα χάρηκαν λοιπόν οι φαν;

«Ο Χοακίν κι εγώ συζητούσαμε την περίπτωση sequel από τη 2η εβδομάδα των γυρισμάτων. Γιατί περνούσαμε τόσο καλά με αυτή την ταινία. Δεν υπάρχει ακόμα ούτε συμβόλαιο, ούτε σενάριο. Όμως, το ξέρετε πολύ καλά: δεν υπάρχει ταινία που έσπασε αυτό το ρεκόρ στα ταμεία και δεν ακολουθεί συζήτηση για sequel. Πάντως, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, τα άρθρα που το δημοσιεύουν ως σίγουρο είναι ψευδή....» κατέληξε ο Φίλιπς, μην αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο δεύτερης ταινίας!