«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» στο 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ EFSYNEMA

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στον Μικρόκοσμο και ώρα 20:00.

«Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» στο 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ EFSYNEMA

7η Χρονιά – 7η Τέχνη… Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Εφημερίδας των Συντακτών γεννήθηκε με αφορμή τα 7α γενέθλια της εφημερίδας: Το 1ο EFSYNEMA καλύπτει διάφορους θεματικούς άξονες, όπως: πολιτικός κινηματογράφος, η γυναίκα στο φιλμ νουάρ, μουσικά ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στις Ελληνίδες σκηνοθέτιδες με ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, ανθρώπινα δικαιώματα -με ειδική αναφορά στο Justice for Zak/Zackie, καθώς και αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα εξαιρετικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάκη Σπυριδάκη.

Κατά τη διάρκεια του επταήμερου Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες που δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα, καθώς και μία ταινία έκπληξη, που επίσης δεν έχει προβληθεί ποτέ στη χώρα μας. Αλλά και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, βραβευμένες σε εγχώρια αλλά και διεθνή φεστιβάλ.

Ταινία έναρξης θα είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ 2020: το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» (2018) το οποίο συμμετείχε στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου (Μπερλινάλε) τον περασμένο Φεβρουάριο, στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο όπου και απέσπασε το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI.

Συντελεστές

Παραγωγή: Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ, Σπύρος Μαυρογένης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου
Σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Φωτογραφία: Αργύρης Τσεπελίκας, Μαριάννα Οικονόμου, Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Διάρκεια: 72 λεπτά

Υπόθεση

Το χωριό Ηλιάς, στις πεδιάδες του Θεσσαλικού κάμπου, έχει 33 κατοίκους. Το σχολείο του έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Το μικρό του νεκροταφείο είναι πιο πυκνοκατοικημένο από τους δρόμους τους. Ελάχιστοι οι νέοι άνθρωποι, ούτε ένα κατάστημα, ούτε καν ένα καφενείο. Όσοι έχουν μείνει πίσω είναι αγρότες. Γυναίκες και άντρες που παλεύουν με τη γη και καλλιεργούν σιτάρια, κριθάρια και ντομάτες. Ο 45χρονος Αλέξανδρος είναι ένας από αυτούς. Ανήκε στη γενιά που έφυγε από το χωριό, μετοίκισε, σπούδασε, αλλά επέστρεψε. Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, ο Αλέξανδρος, οι ξαδέλφες, οι θειάδες και οι γείτονές του ξεκινούν μια φιλόδοξη ιδέα. Να εξάγουν στον κόσμο σάλτσες ντομάτας, αλλά και βαζάκια με συνταγές που έχουν βάση την ντομάτα.

Ημερομηνία: 14 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 20.00

Εισιτήρια: 5 ευρώ ημερήσιο, 20 ευρώ εβδομαδιαίο

Στο Μικρόκοσμος Filmcenter (Λεωφόρος Συγγρού 106, Ν. Κόσμος – Κουκάκι)

Πηγή: kalogrezart.gr