Oκτώ ταινίες για να δείτε το Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας με πλούσιο κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει το Le Mans '66 με τους Μπέιλ-Ντέιμον, αλλά και το «The Irishman» με τους Πατσίνο-Ντε Νίρο

Oκτώ ταινίες για να δείτε το Νοέμβριο

Κόντρα σε όλα / Le Mans '66

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ, Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στην ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ντέιμον) και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς (Μπέιλ). Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και εναντιώθηκαν στις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor και να αναμετρηθούν με τα πανίσχυρα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Έντσο Φερράρι στο24ωρο πρωτάθλημα του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966.

14 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

Ο Ιρλανδός / The Irishman

Ο Μάρτιν Σκορσέζε συγκεντρώνει τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Χάρβεϊ Καϊτέλ σε μια επικών διαστάσεων γκανγκστερική ταινία. Ο "Ιρλανδός" του Σκορσέζε μάς μεταφέρει στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος στη μεταπολεμική Αμερική, μέσα από τα μάτια του βετεράνου του Β' Παγκόσμιου Πολέμου Φρανκ Σίραν, ενός απατεώνα και εκτελεστή που συνεργάστηκε με διαβόητες μορφές του 20ού αιώνα. Καλύπτοντας διαφορετικές δεκαετίες, η ταινία παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της Αμερικανικής Ιστορίας, την εξαφάνιση του θρυλικού ηγέτη του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, και μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο στα μυστικά μονοπάτια του οργανωμένου εγκλήματος: τις εσωτερικές διαδικασίες, τις αντιπαλότητες και τις διασυνδέσεις με πολιτικούς.

Στις 21 Νοεμβρίου από την Odeon.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την Έκρηξη και τη Χώρα Προέλευσης, παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό, πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους. Μια ταινία για τη χαμένη αξιοπρέπεια, τη λύτρωση και τα μυστικά που κρύβουν οι βάλτοι, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας.

Στις 21 Νοεμβρίου από τη StraDa Films.


Last Christmas

Η Εμίλια Κλαρκ, ο Χένρι Γκόλντινγκ, η Μισέλ Γιο και η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστούν στην ταινία Last Christmas σε σκηνοθεσία Πολ Φιγκ (Μια Μικρή Χάρη, Spy, Φιλενάδες), μια ρομαντική κομεντί εμπνευσμένη από το τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, σε σενάριο της βραβευμένης με Όσκαρ, Τόμσον (Λογική και Ευαισθησία, Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς) και της θεατρικής συγγραφέως Μπραϊόνι Κίμινγκς.

Η Κέιτ (Εμίλια Κλάρκ) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως Ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. Ο Τομ (Χένρι Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς φραγμούς της. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου ... και πρέπει να έχεις πίστη.

Στην ταινία Last Christmas πρωταγωνιστεί η μουσική του Τζορτζ Μάικλ, και φυσικά, η ομώνυμη κλασική επιτυχία του τίτλου. Επίσης, θα ακουστούν ολοκαίνουρια ακυκλοφόρητα τραγούδια του θρυλικού καλλιτέχνη, ο οποίος έχει πουλήσει πάνω από 115 εκατομμύρια δίσκους και ηχογραφήσει 10 Νο1 επιτυχίες στην μεγαλειώδη πορεία του.

Στις 21 Νοεμβρίου από την Tulip.

Ιστορία Γάμου / Marriage Story

Ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής, Νόα Μπάουμπακ σκηνοθετεί μια προσεγμένη και ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και τη διατήρηση μιας οικογένειας σε μια ταινία που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Σκάρλετ Γιόχανσον ως Νικόλ και ο Άνταμ Ντράιβερ ως Τσαρλ.

Οικογένεια Άνταμς / The Adams Family

Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία κινουμένων σχεδίων στην οποία πρωταγωνιστεί η παράξενη, ανατριχιαστική αλλά αγαπημένη οικογένεια Άνταμς, που ζωντανεύει τους χαρακτήρες με τον πιο τρυφερό και ευφάνταστο τρόπο.

Ένα διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και "καθαρού" προαστίου και τη μεγάλη κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας.

7 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Tulip.

Δυστυχώς απουσιάζατε / Sorry We Missed You

Ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Ken Loach (Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι, Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ) επιστρέφει με ένα ακόμα αιχμηρό κοινωνικό δράμα επικεντρωμένο στους ανθρώπους της εργατικής τάξης και πιστό στο ύφος που τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους πιο σπουδαίους δημιουργούς του πολιτικοποιημένου σινεμά. Πρωταγωνιστούν μη επαγγελματίες ηθοποιοί με ελάχιστη πείρα, οι οποίοι ζωντανεύουν -υπό τις έμπειρες σκηνοθετικές οδηγίες του δημιουργού- γνήσιους χαρακτήρες, όπως τους συνέλαβε η χαρισματική πένα του μόνιμου συνεργάτη του Loach, Paul Laverty.

O Ricky, η Abby και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Newcastle. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ricky αλλάζει δουλειές, ενώ η Abby, που αγαπά τη δική της, προσέχει ηλικιωμένους. Παρόλο που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Abby πουλάει το αυτοκίνητο της και ο Ricky αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα.

7 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε Καθηγητά / Richard Says Goodbye

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει με μία γλυκόπικρη ερμηνεία σε μια ταινία που θέτει ένα δύσκολο ερώτημα: Τι θα έκανες αν πλησίαζε το τέλος της ζωής σου; Ο Ρίτσαρντ είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που όταν διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται.

Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή "αμαρτία": Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ. Με τον νέο τρόπο ζωής του και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια συγκινητική ταινία - με αρκετές δόσεις χιούμορ- για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.

7 Νοεμβρίου από την Odeon.

Πηγή: Βazaar