Ταινίες εβδομάδας: «Η Μάχη της Επικράτησης», «Κρατικά Μυστικά» και «Αντίστροφη Μέτρηση»

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, επιφυλάσσει δύο ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα: τα «Κρατικά Μυστικά», με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι, και την «Μάχη της Επικράτησης», καθώς και ένα θρίλερ: «Αντίστροφη Μέτρηση».

Ταινίες εβδομάδας: «Η Μάχη της Επικράτησης», «Κρατικά Μυστικά» και «Αντίστροφη Μέτρηση»

PhΗ νέα κινηματογραφική εβδομάδα, 24- 30/10, επιφυλάσσει δύο ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα: τα «Κρατικά Μυστικά», με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι, και την «Μάχη της Επικράτησης», καθώς και ένα θρίλερ για τους λάτρεις του είδους, την «Αντίστροφη Μέτρηση».

Ιστορικές ταινίες, σύγχρονες, αλλά και εποχής, ταινίες περιπέτειας και θρίλερ απαρτίζουν τις ταινίες και για αυτή την εβδομάδα, 24-30/10. «Η Μάχη της Επικράτησης» βασίζεται στην αληθινή ιστορία σχετικά με τη διαμάχη γύρω από την ηλεκτροδότηση, το 1880, ενώ τα «Κρατικά Μυστικά» αφηγούνται μία πολύ πιο πρόσφατη, πραγματική ιστορία, η οποία εξελίχθηκε στις αρχές του 2000 στη Μεγάλη Βρετανία. Μία whistleblower δέχεται τα κρατικά πυρά, όταν διαρρέει ένα απόρρητο e-mail που αφορά την εισβολή στο Ιράκ.

Όσον αφορά τους λάτρεις των θρίλερ και της περιπέτειας, δε μένουν ανικανοποίητοι αφού η «Αντίστροφη Μέτρηση» και τα «3 δευτερόλεπτα» αναμένεται να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Τέλος, η νέα ταινία της Dreamworks, ο «Γετι, ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλάιων» θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.

Η Μάχη της Επικράτησης
Σκηνοθεσία: Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Κρατικά Μυστικά
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ

2003. Η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο e-mail των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της με βάση τον νόμο περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της…

3 δευτερόλεπτα
Σκηνοθεσία: Andrea Di Stefano

Ο Pete, πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν φυλακίζεται ύστερα από ένα καβγά προκειμένου να προστατέψει την γυναίκα του. Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI και χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για να αποκαλύψει τον πιο ισχυρό εγκληματία της Νέας Υόρκης. Αλλά όταν η επιχείρηση του FBI καταλήγει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό, ο Pete αντί να αποφυλακιστεί, βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά του FBI και της μαφίας.

Αντίστροφη Μέτρηση
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Ντεκ

Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες; Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα. Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά. Η πρωταγωνίστρια της σειράς «You» σε ένα θρίλερ άνευ προηγουμένου.

ΤΖΟΥΝΤΥ
Σκηνοθεσία: Rupert Goold

Χειμώνας 1968: Ο θρύλος της Showbiz Τζούντι Γκάρλαντ φθάνει στο Λονδίνο για μία σειρά sold out εμφανίσεων στο διάσημο κέντρο διασκέδασης “The Talk of the Town”. Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ταινία «Ο Μάγος του Οζ» που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση, και ενώ η φωνή της έχει αποδυναμωθεί, το ερμηνευτικό της ταλέντο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί. Καθώς ετοιμάζεται για την παράσταση, συνδιαλέγεται με την διεύθυνσή του κέντρου, κάνει πρόβες με τους μουσικούς, έρχεται σε επαφή με φίλους και θαυμαστές , το σπινθηροβόλο πνεύμα και η λάμψη της εκπέμπουν αβίαστα. Ακόμα και τα όνειρά της για έρωτα και συντροφικότητα παραμένουν ζωντανά καθώς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γάμο με τον Μίκι Ντιν, τον πέμπτο σύζυγο της ζωής της. Κι όμως η Τζούντι είναι εύθραυστη. Δουλεύοντας 45 από τα 47 χρόνια της ζωής της νιώθει πια εξαντλημένη. Καταδιώκεται από τις παιδικές της αναμνήσεις στο Χόλιγουντ και θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω σπίτι, στα παιδιά της. Έχει την δύναμη να προχωρήσει;

Γετι, ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλάιων
Σκηνοθεσία: Τζιλ Κάλτον

Όταν η έφηβη Γι (Η Μαίρη Συνατσάκη) συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα του διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια φιλία ξεκινάει και μαζί με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της Τζιν (ο Ίαν Στρατής στην ελληνική του εκδοχή) και Πενγκ, του δίνουν το όνομα «Έβερεστ» και ξεκινάνε μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι σε αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις (Ο Γιώργος Κωνσταντίνου), έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και από την επιστήμονα ζωολόγο Ζάρα.

Πηγή: culturenow