Ντοκιμαντέρ η υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Όσκαρ ξένης ταινίας (vid)

Πρόκειται για το «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου 

Ντοκιμαντέρ η υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Όσκαρ ξένης ταινίας (vid)

Για άλλη μια φορά η ελληνική επιτροπή πρωτοτύπησε και αποφάσισε να στείλει ντοκιμαντέρ ως την πρόταση της χώρας μας για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας. Πρόκειται για το «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου.

Μιλάει για την ιστορία μιας οικοτεχνίας στο χωριό Ηλιά στον νομό Καρδίτσας, όπου παράγονται ντομάτες στις οποίες οι καλλιεργητές βάζουν μουσική και ειδικότερα Βάγκνερ. Η μεταποίηση της ντομάτας και στη συνέχεια η πώληση της παραγωγής στο εξωτερικό ουσιαστικά ανέστησε το μικρό χωριό, γεγονός που καταγράφεται στην ταινία.

Το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού

Η ταινία τεκμηρίωσης "Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες", της σκηνοθέτιδος Μαριάννας Οικονόμου, θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε από Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ΄ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΤΚ/ΤΚΟΜ/297975/6645/1907/584/03.06.2019 Υπουργική Απόφαση, όπως η Απόφαση αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.