Είναι ρόλος από μόνος του

Η Όλγα Νικολαΐδου γράφει για τον Τζακ Νίκολσον, τον άνθρωπο που μεγάλωσε με την γιαγιά τον παππού και την μητέρα του, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για την μητέρα, τον πατέρα και την μεγάλη του αδελφή Έμαθε την αλήθεια από το περιοδικό «TIME»!

Είναι ρόλος από μόνος του

Γεννηθείς το 1937. Στις 22 Απριλίου:

«Μια από τις σκληρότερες πλευρές των γηρατειών είναι ότι χάνεις αγαπημένους φίλους. Στην αρχή ξεκινά σιγά-σιγά, μετά γίνεται κάθε μήνα και στο τέλος αναρωτιέσαι πότε θα χτυπήσει και για σένα η καμπάνα. Νιώθεις συνέχεια απώλειες και είσαι κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από το θάνατο. Ποιος θέλει να δει τον θεό κι αυτό το άσπρο φως; Όχι πάντως εγώ», λέει ο δημοφιλής ηθοποιός.

Μεγάλωσε με την γιαγιά τον παππού και την μητέρα του, πιστεύοντας για πολλά χρόνια ότι επρόκειτο για την μητέρα, τον πατέρα του και την μεγάλη του αδελφή, αντίστοιχα. Έμαθε την αλήθεια από άρθρο δημοσιογράφου στο περιοδικό «TIME»! Οι 12 υποψηφιότητες και τα τρία βραβεία όσκαρ, για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Στη φωλιά του Κούκου» (πραγματικά συγκλονιστικός), «Σχέσεις στοργής» και «Καλύτερα δεν γίνεται», τον τοποθετούν στην τριάδα της κορυφής, μαζί με δύο γυναίκες : Την Κάθριν Χέρμπορν (4 όσκαρ) και την Μέριλ Στριπ (3 επίσης όσκαρ, αλλά περισσότερες υποψηφιότητες). Άλλωστε με τις γυναίκες τα κατάφερνε πάντα πολύ καλά. Και εκτός και εντός δουλειάς. Αρκεί να θυμηθεί κανείς κάποια έργα όπου δημιούργησε αχτύπητα δίδυμα με γοητευτικές παρτενέρ, όπως με την Φαίη Νταναγουέη στο «Chinatown», την Τζέσικα Λανγκ στο «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές» και την Μισέλ Πφάιφερ στο «Wolf». Γενικά από τον «Ξένοιαστο καβαλάρη» του Ντένις Χόπερ μέχρι την «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ακόμη κι αν δεν κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι, κατάφερε ωστόσο να αφήσει το στίγμα της υποκριτικής του ανεξίτηλο. Μεγάλο πάντως είναι και το διαπραγματευτικό του ταλέντο : Ως «Τζόκερ», στην ταινία «Batman», κατόπιν ειδικής συμφωνίας, πήρε το αστρονομικό ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων!

Θερμός υποστηρικτής του μπάσκετ και συγκεκριμένα των Λος Άντζελες Λέικερς, έχει κινδυνέψει ακόμη και να αποβληθεί από παιχνίδι επειδή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή.

Κατά καιρούς με τις δηλώσεις του έχει ταράξει τα νερά της συντηρητικής Αμερικής, όπως τότε που είπε ότι η μαριχουάνα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και αν θέλουμε να είμαστε μια σοβαρή χώρα ακόμη και με όρους οικονομικούς θα έπρεπε να συζητήσουμε την αποποινικοποίησή της. Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να λέει, το σίγουρο είναι πως σε όλες του τις εκδηλώσεις, βγάζει έναν απίστευτα ενδιαφέροντα ρόλο.