Στριπ, Όλντμαν και Μπαντέρας στο τρέιλερ του «Laundromat»

Μια οικονομική απάτη μεγατόνων αποκαλύπτει η τριπλά οσκαρική Μέριλ Στριπ στο φευγάτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ με τίτλο «The Laundromat».

Στριπ, Όλντμαν και Μπαντέρας στο τρέιλερ του «Laundromat»

Η Στριπ ενσαρκώνει μια χήρα η οποία συνειδητοποιεί πως η ασφαλιστική της εταιρία την εξαπατά. Αποφασίζει τότε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει, μια κίνηση που θα την οδηγήσει μέχρι τον Παναμά, όπου δύο νομικοί σύμβουλοι έχουν στήσει μια κομπίνα εκμετάλλευσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Εκείνους ενσαρκώνουν οι Γκάρι Όλντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας, ενώ στο cast συμμετέχουν επίσης οι Σάρον Στόουν, Ντέιβιντ Σουίμερ και Ματίας Σένερτς.

Το τρέιλερ προδίδει τη feelgood διάθεση του «Laundromat» το οποίο αισθητικά βρίσκεται πιο κοντά στις ανάλαφρες ταινίες του Σόντερμπεργκ όπως τα «Logan Lucky» και «The Informant!». Για αυτό ενδεχομένως να ευθύνεται ο σεναριογράφος της τελευταίας Σκοτ Ζ. Μπερνς, ο οποίος εδώ διασκευάζει το βιβλίο του Τζέικ Μπέρνστιν «Secrecy World» πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία.

Το παραγωγής Netflix «Laundromat» κάνει πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ της Βενετίας (28/8-7/9) μαζί με ακόμα μία ταινία του streaming κολοσσού, το «Marriage Stories» του Νόα Μπάουμπακ και το σαιξπηρικό «The King» του Ντέιβιντ Μισό. Οι τρεις τους, μαζί με το πολυαναμενόμενο «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε, αποτελούν τα δυνατά χαρτιά της πλατφόρμας για τη φετινή σεζόν η οποία έχει θέση σαφή στόχο την κυριαρχία στα επόμενα Όσκαρ.

Βέβαια είναι ακόμη άγνωστο εάν οι ταινίες θα κυκλοφορήσουν και στις αίθουσες προτού γίνουν διαθέσιμες για streaming, με εξαίρεση το «Irishman» το οποίο θα διανεμηθεί για μια περίοδο κανονικά. Για την Ελλάδα από την άλλη, τα πράγματα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Πηγή: Αθηνόραμα