«Νύχτες Πρεμιέρας»: Αυλαία έναρξης με τα «Παράσιτα» (vid)

Πρόκειται για μια ταινία που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελείται από μαύρο χιούμορ, πολιτική σάτιρα και σκηνές τρόμου.

«Νύχτες Πρεμιέρας»: Αυλαία έναρξης με τα «Παράσιτα» (vid)

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας», ανεβάζει αυλαία για φέτος με την Ν. Κορεατική ταινία «Parasite».

Η ταινία αυτή, έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί φόρο τιμής στην δουλειά ενός εξαιρετικού καλλιτέχνη, του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Joon-ho Bong. Σίγουρα θα γνωρίζετε τη δουλειά του. Έχει αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του: «Μνήμες Εγκλήματος», «Ο επισκέπτης», «Snowpiercer», «Okja» κλπ.

Η ταινία μιλάει για την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας μικροαπατεώνων, που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ, όταν εμφανίζεται ξαφνικά μια αχτίδα ελπίδας: Ο νεαρός γιος της ασιατικής οικογένειας, βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι ενός ιδιοκτήτη πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργώντας με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι παρίες συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, παρ' όλα αυτά, όσα πρόκειται να συμβούν.

Το «Parasite» κατορθώνει και συνδυάζει το μαύρο χιούμορ, τη σαρδόνια πολιτική σάτιρα, το θρίλερ, την καίρια κοινωνική κριτική και το οικογενειακό δράμα μέσα σε ένα roller coaster έντασης, ανατροπών και ριψοκίνδυνης ισορροπίας ανάμεσα στο αστείο και το δραματικό.

Πρόκειται για ένα ευφυές και ψυχαγωγικό έργο, με αλάνθαστη δεξιοτεχνία και με ένα ραδιούργο σενάριο που όσο αποκαλύπτει τα μυστικά του στο κοινό, άλλο τόσο συναρπαστικό γίνεται.

Πρωταγωνιστούν οι: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo κ.α.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:

Το επετειακό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 18-29 Σεπτεμβρίου 2019.