Νέες ταινίες: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η «Κυρία Χάιντ»

Αμέσως μετά το Πάσχα, καταφθάνουν επτά νέες ταινίες στις ελληνικές αίθουσες! Η σπουδαία Ιζαμπέλ Ιπέρ, σε άλλη μία ερμηνεία – πρόκληση ως Κυρία Χάιντ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα.

Νέες ταινίες: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η «Κυρία Χάιντ»

Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη: ένα βιογραφικό δράμα για τον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα Ρομέν Γκαρί αλλά και μία «Προσβολή» που καταφθάνει από τον Λίβανο.

Μαντάμ Χάιντ / Madame Hyde

Σκηνοθεσία: Σερζ Μποζόν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες ηθοποιούς, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Κυρία Χάιντ» του Γάλλου ηθοποιού – σκηνοθέτη Σερζ Μποζόν, που είναι μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού «Δόκτορ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ».

Σύνοψη

Μια εκκεντρική καθηγήτρια που προκαλεί αντιπάθεια στους περισσότερους συναδέλφους και μαθητές της, δέχεται χτύπημα από κεραυνό και ξυπνά ζαλισμένη και αλλαγμένη. Από τότε, ξεκινά μέσα της μια μάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προσωπικότητες, με την ίδια να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα αυτή κατάσταση.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Η Προσβολή / L’ Ιnsulte

Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουεϊρί

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Η ταινία του Ζιάντ Ντουεϊρί, που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας (Κάμελ Ελ Μπάσα) στο Φεστιβάλ Βενετίας 2017, ακολουθεί μια δικαστική διαμάχη η οποία διχάζει τον Λίβανο.

Σύνοψη

Στη σημερινή Βηρυτό, μια λεκτική διαμάχη παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκει τον Τόνι, έναν Λιβανέζο Xριστιανό, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, στο δικαστήριο. Το τσίρκο που στήνουν τα μέσα ενημέρωσης γύρω τους δημιουργεί κοινωνική έκρηξη στο Λίβανο, αναγκάζοντας τον Τόνι και το Γιάσερ να επαναπροσδιορίσουν τις ζωές και τις προκαταλήψεις τους.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Seven Films

Η Υπόσχεση της Αυγής / La Promesse de l’ Aube

Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπαρμπιέ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η ταινία «Η Υπόσχεση της Αυγής», που βασίζεται στο διάσημο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ρομέν Γκαρί, αφηγείται την ρομαντική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Γαλλίας.

Σύνοψη

Από την παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι στην εφηβική του ζωή στη Νίκαια, κι από εκεί στα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι και στην σκληρή του εκπαίδευση ως πιλότος κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρομέν Γκαρί έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, να γίνει ο μεγάλος άντρας και ο διάσημος συγγραφέας τη χρωστούσε στην αξιολάτρευτη και εκκεντρική μητέρα του Nina.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Γκαστόν, ο Γκαφατζής / Gaston Lagaffe

Σκηνοθεσία: Πιέρ-Φρανσουά Μαρτέν-Λαβάλ

ΚΩΜΩΔΙΑ

Η νέα ταινία του Πιέρ – Φρανσουά Μαρτέν – Λαβάλ, μια ξεκαρδιστική κωμωδία για όλη την οικογένεια, φέρνει στην μεγάλη οθόνη τον γκαφατζή Γκαστόν.

Σύνοψη

Γνωρίστε τον γκαφατζή Γκαστόν, τον ευέξαπτο κύριο Πρινέλ, τη δεσποινίδα Ζαν με τη χαρακτηριστική αλογοουρά, τον αστυνόμο Λονγκταρέν και, βέβαια, τον τρομερό κύριο Ντε Μεσμεκέρ! Τρελές εφευρέσεις, γκάφες και καταστροφές «με το κιλό» δίνουν το παρών στις νέες περιπέτειες του ευφυούς πολυτεχνίτη που το μόνο που θέλει είναι να κάνει καλό στους γύρω του.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Rampage: Το απόλυτο χάος

Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Στο «Rampage: Το απόλυτο χάος», ο Ντουέιν Τζόνσον αναλαμβάνει να σώσει τον κόσμο από ένα παράνομο γενετικό πείραμα που έδωσε στα ζώα υπερφυσικές και καταστροφικές δυνάμεις.

Σύνοψη

Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε, μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας. Ο Οκόγιε, θα προσπαθήσει να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή και να σώσει το τέρας που ήταν κάποτε φίλος του.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους, και σε 3D, από την Tanweer

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου / Midnight Sun

Σκηνοθεσία: Σκοτ Σπιρ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η ταινία του Σκοτ Σπιρ, με πρωταγωνιστές την Μπέλα Θορν και τον Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ, αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την δύναμη της θέλησης και του έρωτα.

Σύνοψη

Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη. Τα βράδια όμως, μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, η Κέιτι περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα. Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Μεσόγειος – Η Ελληνική Λίμνη

Σκηνοθεσία: Κώστας Βάκκας

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο Κώστας Βάκκας μέσα από το νέο του ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στην ιστορία του αποικισμού των Ελλήνων που έμελλε να καλύψει όλο σχεδόν τον περίγυρο της Μεσογείου.

Σύνοψη

Όχημα πολιτισμού η Μεσόγειος, έγινε το κέντρο της πνευματικής ιστορίας. Εδώ όλες οι θρησκείες, οι επιστήμες και οι τέχνες μας γεννήθηκαν, αναμετρήθηκαν μεταξύ τους κι ωρίμασαν, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία. Η τεράστια εξάπλωση των αποικιών ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.

12 Απριλίου στους κινηματογράφους, σε Α’ προβολή, από τη New Star

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox