X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. H νέα ταινία των X-Men έχει τίτλο "Ο Μαύρος Φοίνικας". 

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Kατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου.

Είναι εμφανής η αγωνία των παραγωγών να προσδώσουν στο μυθικό σύμπαν των μεταλλαγμένων της Marvel στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να παρατείνουν την κινηματογραφική ζωή τους για πολύ καιρό ακόμη. Όμως παρά τα πολλά ψηφιακά εφέ, την καλογυρισμένη δράση και τα σκηνοθετικά ευρήματα, η ιστορία είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να τραβήξει άλλο.

Ήδη κάποιοι χαρακτήρες άρχισαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, η Σόφι Τέρνερ θυμίζει τον χαρακτήρα της στο «Game of Τhrones» ενώ η σεναριακή έμπνευση των δημιουργών είναι να φέρουν το εξωγήινο εύρημα (τι πρωτότυπο!) προς τη μεριά των κακών της ταινίας αφήνοντας και πάλι τους ανθρώπους με τους μεταλλαγμένους σε μια κατάσταση εύθραυστης εκεχειρίας.

Οι φαν της σειράς προφανώς και θα ικανοποιηθούν, αφού οι περισσότεροι ήρωές τους δήλωσαν «παρών» και «παρούσα», αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό για να διαπιστώσεις ότι κι αυτοί δεν παίζουν πλέον με την ίδια θέρμη που τους είχαμε συνηθίσει στα πρώτα φιλμ των «X-Men».

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Σόφι Τέρνερ, Τζένιφερ Λόρενς, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέιμς ΜακΑβόι

Πηγή: AthensVoice