Kριτική για την ταινία Avengers: Endgame

Η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς βρίσκεται στις οθόνες του σινεμά. Η κριτική για το Avengers: Εndgame, με την οποίο ολοκληρώνεται το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Ένα φιλμ απολαυστικό. 

Kριτική για την ταινία Avengers: Endgame

Mετά το επικό Avengers: Infinity War, πλέον υπάρχει το Avengers: Endgame (Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη), που εδώ και καιρό αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον και είναι δεδομένο ότι αποτελεί την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς.

Μετά τα καταστροφικά γεγονότα του Avengers: Infinity War, το σύμπαν είναι σε ερείπια ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Thanos. Με τη βοήθεια των εναπομεινάντων συμμάχων, οι Avengers πρέπει να συγκεντρωθούν για άλλη μια φορά για να ανατρέψουν τις ενέργειες του Thanos και να αποκατασταθεί η ισορροπία στο σύμπαν μια για πάντα, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

Είναι μερικές ταινίες που πραγματικά έχουν ακουστεί τόσο και τις περιμένεις πως και πως ελπίζοντας πως θα σε εντυπωσιάσουν και δεν θα απογοητεύσουν. To Avengers: Εndgame είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία από τότε που ξεκίνησε η Marvel Studios το 2008 με το Iron Man.

Τόσο καιρό υπάρχει μεγάλη διαφήμιση και χαρακτηριστικό είναι πως ότι trailer, tv spot ή όποιο άλλο οπτικό υλικό έχετε δει, δεν έχει παρά μόνο σκηνές από το πρώτο τέταρτο, άντε βαριά λίγο μεγαλύτερο διάστημα της ταινίας.

Πλέον λοιπόν ήρθε η ώρα για τον απολογισμό μιας ταινίας, η οποία πραγματικά ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και μας δίνει κάτι εντυπωσιακό σε πολλά επίπεδα, χωρίς να περιμένεις αρκετά από αυτά που θα δεις, κυρίως γιατί το “υλικό” προστατεύτηκε άψογα. Πρέπει φυσικά να βγάλουμε το καπέλο στο τμήμα μάρκετινγκ.

Το Avengers: Εndgame από τα πρώτα λεπτά θέλει να σου μεταφέρει πολλά συναισθήματα και το καταφέρνει σε όλη του την διαδρομή με εντυπωσιακό τρόπο, σε μια δεδομένα χορταστική ταινία, που καλύπτει τα πάντα.

Σε μια περίεργη ατμόσφαιρα μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας, η ταινία ξεκινάει περιγράφοντας τις διαμορφωθείσες καταστάσεις χωρίς να είναι filler και με τις πιο απλές ακόμα να καθηλώνουν τον θεατή.

Είναι εμφανές ότι και σε αυτή την ταινία οι αδελφοί Russo καταφέρνουν από την αρχή να σε κρατήσουν… γραπωμένο στην καρέκλα σου, χωρίς να έχουν σε κάθε σκηνή δράση με μπόλικες εναλλαγές πλάνων και συναισθημάτων, αλλά και ένα σαρωτικό δεύτερο μέρος.

Φυσικά εννοείται δεν θα σας κάνουμε κάποιο spoiler (και θα σας παρακαλούσαμε να μην το κάνετε και στα σχόλια, μιας και ούτως ή άλλως θα διαγράφονται κατευθείαν), αλλά αυτό που θα δείτε σίγουρα δεν το έχετε παρακολουθήσει σε άλλη ταινία της Marvel.

Κάθε χρόνο βλέπουμε αρκετές ταινίες με υπερήρωες (ίσως να έχει κορεστεί το είδος με κάποιες που δεν θα χάναμε κάτι αν δεν βλέπαμε), ωστόσο το Avengers: Endgame δεν είναι κακό να πούμε ότι πρόκειται για μια επική ταινία.

Έχω αναφέρει πως πρέπει να κρίνεται κάθε ταινία για το είδος της πρώτα από όλα και σε αυτό το Avengers: Endgame ναι παίρνει άριστα. Δράση, χιούμορ, όλων των ειδών συναισθήματα και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εκπλήξεις σε μια εμπειρία που σίγουρα είναι ανεπανάληπτη.

Η ταινία είναι θορυβώδης, εντυπωσιακή και επιβλητική (αν και λίγο μετά το τέλος της αμφιταλαντευόμουν σε σχέση με το Infinity War) και αποτελεί ότι καλύτερο έχει βγάλει η Marvel και τα 181 λεπτά όχι απλά δεν σε κουράζουν, αλλά θες κι άλλο.

Θα είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην κάνουμε κάποιο spoiler, ωστόσο ενώ η προηγούμενη ίσως και να εξάνλτησε κάποια στοιχεία αιφνιδιασμού ή έκπληξης και εδώ έχουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που θα καθηλώσουν τον θεατή.

Για μια ακόμα φορά υπάρχουν παλιοί και νέοι χαρακτήρες, οι οποίοι συνεργάζονται με πολύ ωραίο τρόπο και όλοι έχουν τον χρόνο τους, πιο μοιρασμένο αισθητά από το Infinity War και γενικά ο θεατής τους χορταίνει, όσο θα ήθελε.

Από την αρχή της, σε βάζει κατευθείαν στο νόημα και με εναλλαγές στα συναισθήματα, κυρίως με χιούμορ όπου χρειάζεται, αλλά και αρκετές πιο σκοτεινές αλλά και συγκινητικές σκηνές, καταφέρνει να δώσει την καλύτερη ταινία της Marvel.

Αυτή τη φορά φυσικά τα πράγματα είναι ακόμα πιο οριακά, οι καταστάσεις ακόμα πιο δύσκολες και οι ήρωες ακόμα πιο ευάλωτοι με τα όσα έχουν γίνει, συνεπώς κάθε κίνηση τους είναι πολύ σημαντική για την συνέχεια.

Δεν ξέρουμε πόσα παραπάνω μπορούμε να πούμε, καθώς τέτοια άρθρα είναι δύσκολο να γίνουν. Σε καμία κριτική μας δεν κάνουμε spoiler, αλλά ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια να μας ξεφύγει είναι λογικό ότι μπορεί να αποβεί… καταστροφική.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως δεν υπάρχει καμία after credit σκηνή, προς έκπληξη μας, καθότι περιμέναμε σε όλη την διάρκεια κάτι και ξαφνικά… άνοιξαν τα φώτα και ήμασταν έτοιμοι προς αποχώρηση. Οπότε μην περιμένετε άδικα. Τι να πούμε, εκτός αν την κράτησαν “κρυφή”, πράγμα που φαίνεται απίστευτα δύσκολο.

Για να συνοψίσουμε, μιλάμε για μια απολαυστική ταινία (θα προσπαθήσουμε να την περιγράψουμε κόσμια) που όσοι έχετε εξοικειωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τους συγκεκριμένους ήρωες και το σύμπαν, δεν πρέπει να χάσετε! To Avengers: Endgame είναι μια κινηματογραφική εμπειρία που επιβάλλεται να ζήσεις.

Πηγή: Cineramen