Οι ταινίες της εβδομάδας: «Ένα Ήσυχο Μέρος» και «Barbara»

Έξι νέες ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα. Δύο κυκλοφορούν τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ οι υπόλοιπες θα αρχίσουν να προβάλλονται από την Κυριακή του Πάσχα

Οι ταινίες της εβδομάδας: «Ένα Ήσυχο Μέρος» και «Barbara»

Η μουσική βιογραφία της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας Barbara δια χειρός Ματιέ Αμαρλίκ, «Ένα Ήσυχο Μέρος» που θα γίνει εφιάλτης για τους Τζον Κραζίνσκι και Έμιλι Μπλαντ, αληθινές «Ιστορίες μιας νύχτας» από τον Στέφαν Κομαντάρεφ, το «ασφυκτικό» περιβάλλον μιας κλειστής κοινότητας μέσα από τον φακό του Καντεμίρ Μπαλάγκοβ, το διασκεδαστικό και γεμάτο εκπλήξεις «Game Night» καθώς και μια πασχαλινή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας.

Όλες οι ταινίες της εβδομάδας:

Ένα Ήσυχο Μέρος / A Quiet Place

Σκηνοθεσία: Τζον Κραζίνσκι

ΘΡΙΛΕΡ – ΤΡΟΜΟΥ

Ο Τζον Κραζίνσκι σκηνοθετεί ένα ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του, Έμιλι Μπλαντ.

Σύνοψη

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα σου μπορεί να σημάνει το τέλος σου.

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη UIP

Οι δικοί μου άνθρωποι / Tesnota

Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοβ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Σε μια αληθινή ιστορία βασίζεται η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου Ρώσου σκηνοθέτη Καντεμίρ Μπαλάγκοβ, μαθητή του Αλεξάντερ Σοκούροφ. Το φιλμ, κέρδισε το Βραβείο Fipresci στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών.

Σύνοψη

Βρισκόμαστε στη Ρωσία του 1998, στην πόλη Νάλτσικ στον Βόρειο Καύκασο. Η 24χρονη Ιλάνα, που είναι μέλος μιας σκληροπυρηνικής εβραϊκής κοινότητας, εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της. Ένα απόγευμα, έχουν μαζευτεί οικογένεια και φίλοι για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρού της αδερφού, Ντέιβιντ. Το ίδιο βράδυ το νεαρό ζευγάρι χάνεται και φτάνει στην πόρτα της οικογένειας ένα σημείωμα για λύτρα.

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Seven Films

Barbara

Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαρλίκ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ματιέ Αμαλρίκ παραδίδει ένα ονειρικό πορτρέτο της μυστηριώδους τραγουδίστριας Μπάρμπαρα, 20 χρόνια μετά τον θάνατο της, με τη Ζαν Μπαλιμπάρ σε διπλό ρόλο. Η ταινία, βραβεύτηκε στο 70ό Φεστιβάλ των Καννών ενώ απέσπασε και δύο βραβεία Σεζάρ.

Σύνοψη

Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, παίζει την Μπάρμπαρα σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.

Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου, στους κινηματογράφους από την Weird Wave

Ιστορίες Μιας Νύχτας / Directions

Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Μια κοινωνική, ουμανιστική ταινία υπογράφει ο Βούλγαρος σκηνοθέτης Στέφαν Κομαντάρεφ, η οποία εμπνέεται από αληθινά γεγονότα.

Σύνοψη

Ένας χρεωμένος ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά από τον τραπεζίτη του. Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα αυτοκτονεί. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός, μια νέα κατεύθυνση.

Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου στους κινηματογράφους από την AMA Films

Game Night

Σκηνοθεσία: Τζον Φράνσις Ντάλεϊ, Τζόναθαν Γκόλντσταϊν

ΚΩΜΩΔΙΑ

Οι σεναριογράφοι Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν, αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία μιας ξεκαρδιστικής κωμωδίας που παίζει χωρίς κανόνες με το μυαλό των χαρακτήρων αλλά και των θεατών.

Σύνοψη

Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ και η Άννι είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους. Αυτή τη φορά όμως, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα…

Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού / Rabbit School

Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μινχάου-Πολ

ANIMATION

Εμπνευσμένη από το κλασικό παιδικό βιβλίο Rabbit School, η ταινία «Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού» μιλά για τη δύναμη της φιλίας, του ομαδικού πνεύματος, της πίστης και του θάρρους.

Σύνοψη

Ο Μαξ, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, παγιδεύεται σε μια απομονωμένη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται στο δάσος. Η σχολή απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων που σκοπό έχει να κλέψει το πολύτιμο Χρυσό Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Όταν ο Μαξ θα γνωρίσει την γλυκιά Έιμι, θα αποφασίσει να βοηθήσει τους καινούργιους του φίλους και όλοι μαζί, θα προσπαθήσουν να σώσουν το Πάσχα.

Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου στους κινηματογράφους (μεταγλωττισμένη) από την Weird Wave

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox