Όλα έτοιμα στο Χόλυγουντ για τα Όσκαρ: Τα προγνωστικά και οι πολυαναμενόμενες εμφανίσεις

Φέτος τα προγνωστικά είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένα. Με δέκα υποψηφιότητες η καθεμιά, οι ταινίες «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και «Η Ευνοουμένη» του Γιώργου Λάνθιμου θεωρούνται σίγουρα φαβορί.

Όλα έτοιμα στο Χόλυγουντ για τα Όσκαρ: Τα προγνωστικά και οι πολυαναμενόμενες εμφανίσεις

Οι φάκελοι σφραγίστηκαν, το κόκκινο χαλί στρώθηκε στο Χόλυγουντ Μπούλεβαρντ έξω από το Dolby Theater και τα χρυσά αγαλματίδια καλογυαλίστηκαν: όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά των 'Οσκαρ, την Κυριακή, που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας περιόδου κινηματογραφικών βραβείων γεμάτης από εκπλήξεις.

Η τελετή θα αναμεταδοθεί απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου, ενώ δεν θα έχει οικοδεσπότη για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια. Φέτος τα προγνωστικά είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένα. Με δέκα υποψηφιότητες η καθεμιά, οι ταινίες «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και «Η Ευνοουμένη» του Γιώργου Λάνθιμου θεωρούνται σίγουρα φαβορί.

Ο Τιμ Γκρέι, που παρακολουθεί τα κινηματογραφικά βραβεία για το περιοδικό Variety, θεωρεί ότι θα κερδίσει το "Green Book": η πραγματική ιστορία ενός κλασικού μαύρου πιανίστα που περιοδεύει στον αμερικανικό νότο, σύμβολο των φυλετικών διακρίσεων τη δεκαετία του 1960.

Εκτός από το «Πράσινο Βιβλίο», η ταινία των σούπερ ηρώων «Μαύρος Πάνθηρας», πρώτη στο παγκόσμιο box-office πέρυσι, διεκδικεί επίσης το βραβείο, όπως και η "BlacKkKlansman" του βετεράνου Σπάικ Λι, το "Bohemian Rhapsody" που αναφέρεται στη ζωή του θρυλικού Φρέντι Μέρκιουρι, του τραγουδιστή του συγκροτήματος Queen, η ταινία "Vice" για τον Αμερικανό Ντικ Τσέινι, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, η ταινία «Ένα Αστέρι Γεννιέται», με το ζεύγος Lady Gaga/ Μπράντλεϊ Κούπερ.

Με τον αυτόματο πιλότο

Εκτός από τους νικητές, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα των επαγγελματιών φέτος είναι: με τι θα μοιάζει το "θέαμα"; Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε όταν ήρθαν στο φως παλιά ομοφοβικά μηνύματα στο Twitter του Κέβιν Χαρτ, ο διάσημος ηθοποιός παραιτήθηκε και η Ακαδημία αποφάσισε η τελετή των βραβείων της να μην έχει τελικά παρουσιαστή, για πρώτη φορά μετά το 1989.

Ένα τολμηρό στοίχημα είναι επίσης να περιοριστεί στις τρεις ώρες έναν πολύωρο θέαμα, του οποίου το κοινό κάθε χρόνο που περνά μειώνεται όλο και περισσότερο.

Από πλευράς ψυχαγωγίας, οι οργανωτές επέλεξαν το θέαμα να ανοίξουν δύο αρχικά μέλη των Queen, τα οποία θα συνοδεύσει στο τραγούδι ο 'Ανταμ Λάμπερτ.

Η Lady Gaga και ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι τους "Shallow" που είναι υποψήφιο για Οσκαρ, ενώ ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ θα υποστηρίξει το "All the Stars", το τραγούδι του από την ταινία "Μαύρος Πάνθηρας".

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ