Σκορσέζε, Ντε Νίρο και Πατσίνο συναντιούνται στον «Ιρλανδό» του Netflix

Tρία χρόνια μετά το «Σιωπή», η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε είναι σχεδόν έτοιμη και σύντομα θα είναι διαθέσιμη στο Netflix, για να τη δούμε.

Σκορσέζε, Ντε Νίρο και Πατσίνο συναντιούνται στον «Ιρλανδό» του Netflix

«Ο Ιρλανδός» αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή του σκηνοθέτη, αφού ξοδεύτηκαν για αυτήν 175 εκατομμύρια δολάρια (σχεδόν 155 εκατομμύρια ευρώ), ενώ εκτός από την υπογραφή του Σκορσέζε, γι’ αυτήν μας κάνουν να ανυπομονούμε και τα ονόματα που πλαισιώνουν το καστ.

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο, με τον πρώτο να συνεργάζεται για ένατη φορά με τον σκηνοθέτη και τέταρτη φορά με τον συμπρωταγωνιστή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ρόλοι τους θα είναι 32 και 39 ετών στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, ωστόσο ο Πατσίνο εκμυστηρεύτηκε στο podcast «The Ringer» ότι θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία CGI, ώστε να τους «αντιγηράνουν».

Άλλα ονόματα που συναντάμε είναι αυτά των Τζέσι Πλίμονς (Breaking Bad), Άννα Πάκουιν (True Blood), Μπόμπι Καναβάλε (Ant-Man), Τζο Πέσι (Τα Καλά Παιδιά) και Σεμπάστιαν Μανιστάλκο (Green Book). Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι αυτός που έκανε γνωστό σε συνέντευξη του στο podcast «Joe Rogan Experience» ότι θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ταινία στο Netflix από τον ερχόμενο Οκτώβρη. Τον Σεπτέμβρη, θα προηγηθεί προβολή της και στους κινηματογράφους, αλλά για περιορισμένο αριθμό προβολών και μόνο στις ΗΠΑ.

Το σενάριο του «Ιρλανδού» υπογράφει ο Στίβεν Ζάιλιαν (Η Λίστα του Σίντλερ) και είναι βασισμένο στο «I Heard You Paint Houses» (Άκουσα ότι βάφεις σπίτια) του Τσαρλς Μπραντ. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Φρανκ «Ιρλανδού» Σίραν, μέλος του εργατικού συνδικάτου και εκτελεστή για την μαφία και συγκεκριμένα την οικογένεια Μπουφαλίνο· ο τίτλος εξάλλου του βιβλίο ήταν η φράση, με την οποία τον προσέγγιζαν και σήμαινε «Άκουσα ότι σκοτώνεις ανθρώπους», όπως ο ίδιος ομολόγησε στον συγγραφέα.

Συγκεκριμένα, η ταινία θα παρακολουθήσει την φιλία του με τον αρχηγό του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, για τον οποία συχνά δούλευε τόσο ως μπράβος, όσο και ως εκτελεστής. Επιπλέον, η ταινία θα ασχοληθεί και με την εξαφάνιση του Χόφα το 1975, η οποία εξελίχθηκε σε υπόθεση δολοφονίας, που μέχρι σήμερα παραμένει ανοιχτή, αφού 10 χρόνια αργότερα ο Σίραν πήρε την ευθύνη, αλλά τίποτα δεν επιβεβαίωνε ότι η ομολογία του ήταν αληθινή και το FBI δεν τον θεώρησε ποτέ ύποπτο.

ΠΗΓΗ: athensvoice