Νέες ταινίες: Ταξιδεύοντας στο 2045 με το «Ready Player One»

Δέκα νέες ταινίες κυκλοφορούν την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες σε μία κινηματογραφική εβδομάδα που τα έχει όλα!

Νέες ταινίες: Ταξιδεύοντας στο 2045 με το «Ready Player One»

Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά με την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Ready Player One» που μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό μέλλον, ενώ «Μια νέα γυναίκα» έρχεται αντιμέτωπη με την ταυτότητα και τα όνειρά της σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το ελληνικό ντοκιμαντέρ, μέσα από το αφιέρωμα «Με τα μάτια ανοιχτά» που επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην Τεχνόπολη!

Όλες οι ταινίες της εβδομάδας:

Ready Player One

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

ΕΠΙΣΤΗΜ. ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Ready Player One», που είναι βασισμένη στο best seller βιβλίο* του Έρνεστ Κλάιν, «Αν Είσαι Έτοιμος, Πάτα Enter».

Σύνοψη

Η ταινία διαδραματίζεται το 2045, με τον κόσμο στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. Η ανθρωπότητα έχει βρει σωτηρία στο OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ο νεαρός Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού.

* Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Μια νέα Γυναίκα / Jeune Femme

Σκηνοθεσία: Λεονόρ Σεράιγ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της Λεονόρ Σεράιγ είναι η φρέσκια κωμωδία «Μια νέα Γυναίκα» που βραβεύτηκε με την Χρυσή Κάμερα στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ, που είναι αποκλειστικά… γυναικεία υπόθεση – αφού όλο το συνεργείο απαρτίζεται από γυναίκες – έκανε πρεμιέρα στο 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σύνοψη

Χωρίς χρήματα, με μία γάτα ως μοναδική συντροφιά και καμία υποστήριξη, η Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι έπειτα από πολύ καιρό. Μέσα από διάφορες γνωριμίες, η νεαρή γυναίκα αποφασίζει να κάνει μια καινούργια αρχή. Και το κάνει δυναμικά!

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την One From The Heart

Μόνο Εσένα Βλέπω / All I See Is You

Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ

ΘΡΙΛΕΡ

O σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μαρκ Φόρστερ καθοδηγεί το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μπλέικ Λάιβλι και Τζέισον Κλαρκ σε ένα ανατρεπτικό ερωτικό θρίλερ με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Σύνοψη

H Τζίνα και ο Τζέιμς έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της και διαπιστώνει πως η ζωή της δεν είναι αυτή που πίστευε…

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Σκοτεινός Ποταμός / Dark River

Σκηνοθεσία: Κλίο Μπάρναρντ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Η νέα ταινία της Κλίο Μπάρναρντ, μετά τον βραβευμένο «Εγωιστή Γίγαντα», είναι ο «Σκοτεινός Ποταμός» που μας μεταφέρει σε έναν τόπο κάθαρσης και λύτρωσης.

Σύνοψη

Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, πρώτη φορά ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Θα καταφέρουν άραγε τα δύο αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την StraDa Films

Το κορίτσι στην ομίχλη / The girl in the fog

Σκηνοθεσία – σενάριο: Ντονάτο Καρίζι

ΘΡΙΛΕΡ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

Ο Τόνι Σερβίλο πρωταγωνιστεί στο αστυνομικό θρίλερ «Το κορίτσι στην ομίχλη» που βασίζεται στο ομώνυμο, πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα του Ντονάτο Καρίζι.

Σύνοψη

Το φιλμ ακολουθεί την εξαφάνιση μιας 16χρονής κοπέλας της Άννα Λου από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις. Ο αστυνομικός ερευνητής Βόγκελ καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό. Δουλεύοντας με εχθρό τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ξέφρενα Media, o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια.

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Spentzos Film

Εντός ορίων / Insyriated

Σκηνοθεσία: Φίλιπ φαν Λέου

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Το καθηλωτικό δραματικό φιλμ του Φίλιπ φαν Λέου «Εντός ορίων» (Βραβείο Κοινού: Πανόραμα/ Berlinale 2017, Ανοιχτοί Ορίζοντες – 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), διαδραματίζεται στην καρδιά του Συριακού πολέμου.

Σύνοψη

Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της. Όταν εκτός πέφτουν βόμβες και οι δρόμοι γεμίζουν ελεύθερους σκοπευτές, η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι.

29 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό από την Danaos Films

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα / The Strangers: Prey At Night

Σκηνοθεσία: Γιοχάνες Ρόμπερτς

ΤΡΟΜΟΥ

Δέκα χρόνια μετά το «Κλείδωσες;» (The Strangers) του Μπράιαν Μπερτίνο, ο Γιοχάνες Ρόμπερτς σκηνοθετεί την ακόμα πιο τρομακτική συνέχειά του.

Σύνοψη

H Σίντι και ο Μάικ ξεκινούν για την εξοχή μαζί με τα δύο παιδιά τους. Ωστόσο, Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτή η οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους. Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Kananga

Σκηνοθεσία: Παύλος Τριποδάκης

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Ο σκηνοθέτης Παύλος Τριποδάκης, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις μιας ιδιαίτερης ιεραποστολής στην Κανάνγκα του Κονγκό και κατέγραψε με το φακό του την ομορφιά άλλα και την αστείρευτη χαρά αυτού του λαού, κυρίως μέσω των παιδιών.

Σύνοψη

Η Κανάνγκα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο επίκεντρο μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης λόγω πολέμων, υπερπληθωρισμού, φτώχειας και πολιτικής αστάθειας. Ωστόσο, το γέλιο δεν σβήνει ποτέ από τα πρόσωπα των κατοίκων. Το μήνυμα που μετέφεραν οι Έλληνες Ορθόδοξοι ιερείς από το 1970, συνεχίζει να τους δίνει δύναμη ακόμη και σήμερα ώστε να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους, σε Α’ Προβολή, από τη New Star

Πίτερ Ράμπιτ / Peter Rabbit

Σκηνοθεσία: Will Gluck | Σκηνοθ. μεταγλώττισης: Πέτρος Δαμουλής

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ – ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Ο πιο ατίθασος και αξιολάτρευτος λαγός στην ιστορία που γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία της Μπέατριξ Πότερ έρχεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, σε live action απόδοση!

Σύνοψη

Ο τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ (με τη φωνή του Φάνη Μουρατίδη) θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του τελευταίου. Όταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ.

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους (μεταγλωττισμένη) από τη Feelgood

Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα / Leo Da Vinci: Mission Mona Liza

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μάνφιο

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ – ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένη από τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι αλλά και τους πειρατές, υπογράφει ο Ιταλός σκηνοθέτης Σέρτζιο Μάνφιο και η μεταγλωττισμένη της εκδοχή έρχεται στις ελληνικές αίθουσες.

Σύνοψη

Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι!

29 Μαρτίου στους κινηματογράφους (μεταγλωττισμένη) από την Tanweer

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox