Είδαμε τελικά στο La casa de papel την τέλεια ληστεία;

Είδαμε τη σειρά που ανάγκασε κόσμο και κοσμάκη να υποκλιθεί στο ταλέντο των Ισπανών ληστών τραπεζών και βγάζουμε συμπεράσματα για το πόσο τέλεια ληστεία ήταν...

Είδαμε τελικά στο La casa de papel την τέλεια ληστεία;

Το σενάριο της σειράς την οποία προβάλει το netflix είναι απλό, αλλά συναρπαστικό: Οκτώ ληστές παίρνουν ομήρους και κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, καθώς ένας αρχικακοποιός παρασύρει την Αστυνομία να εκτελέσει το σχέδιό του. Είναι η τέλεια ληστεία, το τέλειο σχέδιο. Σκοπός των ληστών είναι να παρατείνουν με τεχνάσματα την παραμονή τους μέσα στο νομισματοκοπείο ώστε να τυπώνουν πενηντάευρα, μέχρι να φτάσουν τα δύο δισ. ευρώ και να αποδράσουν.

Επειδή το θέμα περιέχει spoiler, αν δεν έχετε δει τη σειρά, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ! Και πάμε στο ψητό: Μια τέλεια ληστεία, δεν χρειάζεται συναισθηματισμούς. Ο σεναριογράφος της σειράς έχει φροντίσει από τα πρώτα επεισόδια να το ξεκαθαρίσει αυτό, αφού συνεχώς επαναλμβάνεται η εντολή του «εγκέφαλου» των ληστών που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «καθηγητής» να μην υπάρχουν ούτε φιλικές, αλλά ούτε και ερωτικές σχέσεις μεταξύ της ομάδας που επιχειρεί τη ληστεία.

Ωστόσο, όπως θα δούμε στην εξέλιξη της σειράς, πολλοί θα μπλέξουν συναισθηματικά με πολλούς, με αποτέλεσμα ένα σχέδιο τόσο τέλειο στη θεωρία του, να έχει πολλές ατέλειες στην πράξη. Πέραν τούτου, οι ληστές μπήκαν στο νομισματοκοπείο με πρωταρχικό σκοπό να μην ακουστεί ούτε καν πυροβολισμός, όμως όσο περνάνε τα επεισόδια βλέπουμε τραυματισμούς, ενώ και ο θάνατος κάνει την εμφάνισή του. Οπότε το σχέδιο να μην υπάρξουν απώλειες είτε ομήρων, είτε ληστών, είτε αστυνομικών, πήγε άπατο. Κι όμως η ληστεία ήταν τέλεια...

Και αυτό επειδή στο τέλος του δεύτερου κύκλου της σειράς βλέπουμε ότι η ομάδα των οκτών καταφέρνει να τυπώσει δικό της χρήμα το οποίο δεν ανιχνεύεται και στο τέλος να εξαφανιστεί δραπετεύοντας μέσα από τα χέρια των αστυνομικών, που την ώρα που οι ληστές ετοιμάζονται να την... κάνουν με ελαφριά πηδηματάκια και να πάρουν τον δρόμο που είχε χαράξει ο «καθηγητής» πολύ πριν την έναρξη της ληστείας, εκείνοι εισβάλλουν στον τόπο του κακού και μένουν άπραγοι!

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το πλάνο δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί, όμως στο τέλος οι ληστές έκαναν τη δουλειά τους μια χαρά και κατάφεραν να μην συλληφθούν. Πάντως, αν και σκοπός τους ήταν να φύγουν με 2 εκατ. ευρώ, τελικά δραπετεύουν σχεδόν με τα μισά χρήματα.

Όμως δε νομίζω και να χάλασε κανέναν αυτό...